Šport > Nogomet
298 ogledov

Pretres pri Olimpiji! Ljubljančani znova ostali brez trenerja

Goran Stanković Profimedia
Goran Stanković že zapušča mesto glavnega trenerja Olimpije.

Manj kot teden dni pred začetkom priprav na novo sezono nogometnega kluba Olimpije se je vodstvo ljubljanskega velikana odločilo, da njihovo moštvo v novi sezoni ne bo več vodil Goran Stanković.

Slednji je Olimpijo sicer prevzel sredi sezone, ko je zamenjal Hrvata Dina Skenderja, z Ljubljančani pa je osvojil tretje mesto v državnem prvenstvu ter Slovenski pokal, kar pa je bilo premalo, da bi zadržal službo pred začetkom nove sezone, kar niti ne preseneča, saj je znal predsednik kluba Milan Mandarić v preteklosti odpuščati tudi trenerje, potem ko so s klubom osvojili dvojno krono - primer Igor Biščan.

"Goran Stanković je ekipo prevzel s svežo energijo in pravo vizijo. Ekipo je po zimskem premoru dvignil na višjo raven. Goranu se zahvaljujem, da je Olimpijo vodil s srcem in vključevanjem mladih domačih igralcev. Konec sezone pa žal kljub osvojitvi nove pokalne lovorike ni bil takšen, kot smo si ga želeli, zato sem se odločil, da z novo sezono pozdravimo novega trenerja. Za ljudi, kot je Goran, ki Olimpijo nosijo v srcu, bodo vrata našega kluba vedno odprta. Tudi zato sem Goranu ponudil, da še naprej ostane del kluba," je v izjavi za javnost sporočil Mandarić.

Stanković je po prevzemu ljubljanskega kluba sicer zelo dolgo odlično vodil svojo ekipo, v nekem trenutku je imel v prvenstvu celo sedem točk prednosti pred drugim Mariborom, a je v sami končnici prvenstva zapravil vodstvo ter s tem očitno tudi svojo službo.

Pred članskim moštvom Olimpije je Stanković zelo uspešno vodil tudi mladinsko ekipo Ljubljančanov, pred vrnitvijo v slovensko prestolnico pa je nekaj časa vodil Tabor iz Sežane.

Nov trener Zmajev zaenkrat še ni znan, se pa s klubom povezuje kar nekaj zelo znanih imen, med drugim Slavišo Stojanovića in Dušana Kosića, nekateri omenjajo celo Srba Savo Miloševića.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice