Šport > Nogomet
543 ogledov

17-letnik, ki izgleda 42! Kje je danes sloviti nogometaš s sumljivo osebno?

Joseph Minala Profimedia
Pri "17 letih" je nastopal za Lazio, kam pa ga je nato odnesla športna pot?

Joseph Minala je pri svojih 17 letih postal prava zvezda evropskega nogometa. A za to niso poskrbele nepozabne predstave na igrišču, temveč fotografija, ki so jo pri Laziu objavili ob predstavitvi svoje najnovejše okrepitve.

Le kdo bi lahko pozabil fotografijo iz leta 2014, ko je v dresu Lazia predstavljen kot 17-letnik, ki se boril za svojo priložnost nastopanja v Evropi.

Omenjena fotografija je preplavila splet, saj se je praktično ves svet strinjal, da omenjeni nogometaš ne izgleda star ravno 17 let, temveč nekje nad 40.

Nogometna zveza Italije pa je vse skupaj ignorirala ter v uradni izjavi potrdila,da nima razloga, da sproži kakšen preiskovalni postopek v zvezi z Minalino starostjo.

Joseph Minala | Avtor: Profimedia Profimedia

Minalo pogodba z Laziem sicer veže do leta 2021, za rimskega velikana pa je do zdaj nastopil na vsega treh tekmah Serie A. Večino časa je namreč nogometaš, ki naj bi trenutno štel 23 let, preživel na različnih posojah v Serie B.

Najprej je ta vezist eno sezono igral za Bari, kjer je na 18 tekmah zbral 3 zadetke, nato se je preselil k Latini, kjer je na 4 tekmah zbral 1 zadetek, preden se je za eno tekmo ponovno vrnil na posojo k Bariju.

Joseph Minala | Avtor: Profimedia Profimedia

Sledilo je dosti bolj umirjeno obdobje, saj je kar naslednja tri leta igral za Salernitano, za katero je zbral 67 nastopov ter 4 zadetke. Z začetkom letošnjega marca pa naj bi se do konca leta preselil h kitajskemu Qingdao Huanghaiu, za katerega pa zaradi koronavirusa še ni zaigral.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.