Šport > Nogomet
30 ogledov

Pri Iličiću govorimo o velikih številkah

Sport 23.09.10, ilicic, sport, nogomet, foto: reuters Palermo Reuters
Italijanski mediji so namigovali, da se bo agent slovenskega nogometnega reprezentanta Josipa Iličića Amir Ružnič že danes s predsednikom Palerma Zamparinijem pogovoril o nadaljnji usodi svojih varovancev pri sicilijanskem klubu, a temu ni tako.

"Tudi sam sem prebral enako, a ne drži, da se danes sestanem z Zamparinijem. Mislim, da pri Palermu niso razčistili stvari, kdo bo vodil moštvo v Serie B. Ko se bodo pogovorili in uskladili stvari, se bom s predsednikom pogovoril tudi jaz," nam je povedal Amir Ružnić in dejal, da mu glede prihodnosti Josipa Iličića ni treba čakati na sestanek z Zamparinijem: "Predsednik je že sam izjavil, da bo Iličić šel, saj bi bila prisila držati ga v Serie B. Imam zeleno luč za prestop. Večja težava bo Kurtič."

Ponudbe so visoke

Ružnić ne pričakuje hitre rešitve glede Iličića in predvideva, da vsaj do konca maja še ne bo nič s prestopom, prav tako pa noče izdati imen klubov, ki so v zadnjem času nanj naslovili prošnje za pogovor glede prestopa: "Italija in Anglija sta v ospredju, veliko zanimanja je v Rusiji, a tja Josip ne želi oditi, želi ostati v Italiji," pravi in dodaja, da bo končna cena odvisna tako od Iličića in števila klubov, ki se bodo zanj resno potegovali: "Vlada ogromen interes, govorimo pa o velikih številkah."

Več težav bo z drugim Slovencem v Palermu, ki se seli v drugo ligo, Jasminom Kurtićem, za katerega se zanima drugi sicilijanski klub, prvoligaš Catania: "Tam je njegov nekdanji trener iz Vareseja, s katerim si zaupa in ima dober odnos. A so v igri še drugi klubi, vlada veliko zanimanja."

Bačinović v prvo ligo?

Palermo ima na posoji v Veroni, ki se iz druge seli v prvo ligo, še tretjega Slovenca Armina Bačinovića, o katerem Ružnić pravi: "Po napredovanju v Serie A obstaja možnost, da bo Bačinović še eno leto ostal pri Veroni."

Handanović Barcelona fotomontaža vratar | Avtor: EPA/Žurnal24 EPA/Žurnal24
V Italiji se veliko piše tudi o prihodu nogometaša Maribora v Serio A Roberta Berića. "Takoj lahko ovržem govorice, da bi lahko zaigral za Napoli, ki bo igral v Ligi prvakov in bo zato iskal izkušenega nogometaša. Zanj se zanimajo manjši klubi v Italiji. Več bo znano po zaključku sezone Maribora in odškodnine, ki jo bodo določili zanj. Pisanje, da naj bi se preselil v Anglijo pa ne morem komentirati, saj z mano niso stopili v stik."

Ružnić je pokomentiral tudi veliko zanimanje italijanskih klubov za slovenske nogometaše: "Handanović in Iličić sta odprla avtocesto. Cenijo nas tako kot Hrvate, zato me žalosti me, da se sami zelo podcenjujemo. Slovenija je zelo zanimiva Italijanom."

Ružnić o Handanoviću

Ružnića smo kot velikega poznavalca italijanskega nogometa vprašali tudi o možnostih prestopa Samirja Handanovića iz Interja v Barcelono: "Nehvaležno je napovedovati. Ne vem, kaj se bo zgodilo. Povem lahko le, da je Samir Handanović zame najboljši nogometni vratar na svetu, zato ne bi bil začuden, če bi ga prihodnjo sezono gledali v dresu Barcelone."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.