Šport > Nogomet
17 ogledov

Pri Realu zavel veter olajšanja

cristiano ronaldo EPA
Prvi zvezdnik madridskega Reala je pred finalnim obračunom Lige prvakov spregovoril o svojem fizičnem počutju, pogodbi s kraljevim klubom, Zinedinu Zidanu in govoricah, da bo zapustil špansko prestolnico.

Cristiano Ronaldo je na torkovem treningu Real Madrida utrpel lažjo poškodbo, zaradi katere se je znašel pod vprašajem njegov nastop v finalu Lige prvakov, ki bo 28. maja v Milanu.

Portugalski napadalec je navijače hitro pomiril z zagotovilom, da bo do sobote popolnoma okreval, nato pa je šel še korak dlje in dejal, da bo v boljšem stanju kot pred dvema letoma v Lizboni, ko je Real v finalu Lige prvakov premagal prav Atlético Madrid.

''Cristiano vedno igra na najpomembnejših tekmah,'' se je v pogovoru za televizijski program Jugones kar v tretji osebi opredelil Ronaldo. ''Stoodstoten bom. V soboto bom v boljši formi, kot sem bil v Lizboni. Takrat sta me boleli stegenski mišici. Bilo je grozno, ker bi v določenih trenutkih lahko naredil več, vendar mi telo tega ni dopuščalo,'' je povedal 31-letnik in dodal, da je za občasne fizične težave odgovoren tudi sam. ''Rad igram. Ljudje mi pravijo 'Cris, nimaš 20 let'. Naučiti se moram, da se po dveh, treh tekmah malce ustavim.''

Nasvet za predsednika Péreza

Ronaldo ima pogodbo z Realom sklenjeno do leta 2018, a njegova prihodnost kljub temu ostaja priljubljena tema slehernega prestopnega roka. Napadalec je bil v preteklosti večkrat nezadovoljen s stanjem v Madridu, kar se odraža tudi v njegovem odnosu z navijači, a situacija se je v zadnjem obdobju spremenila na bolje.

''Imel sem slabše in boljše trenutke. To je življenje. Pred štirimi leti nisem bil zadovoljen, ker so se dogajale stvari, ki mi niso všeč. Zdaj sem zelo srečen in rad bi ostal v tem klubu. Pozabite PSG. Ni boljšega kluba od Real Madrida,'' je povedal Ronaldo. Na vprašanje, ali bo ostal v Madridu, je Portugalec odvrnil: ''Da, mislim, da bom.''

O upokojitvi za zdaj ne želi niti slišati. ''Upokojil? V naslednjih 15 letih. Čevlje bom obesil na klin pri 41 letih oziroma tam nekje,'' je bil odločen Ronaldo. Kaj pa podaljšanje obstoječe pogodbe? ''Bomo videli. Kdo je govoril o tem? Bolje bi bilo, če bi o tem govoril Florentino Pérez. To bi bi bila pametna poteza Reala,'' je vodilnim možem svetoval Ronaldo in dodal: ''Seveda si želim ostati pri Realu.''

Od nepopisnega veselja do katastrofe

Poraz proti Atléticu bi pomenil katastrofo, je priznal Portugalec. ''Verjetno ja. Če zmagamo, bo to pečat na odlično sezono, če izgubimo, bo katastrofa. Raje bi imel vrhunsko sezono. Osvojili bomo Ligo prvakov,'' je napovedal Ronaldo in za konec spregovoril še nekaj besed o Zinedinu Zidane, ki je na trenerskem stolčku nasledil Rafaela Beníteza. Španski strateg v slačilnici ni imel prave podpore, medtem ko Francoz uživa veliko mero spoštovanja.

''Zidane je pameten. Malo govori. Ljudje, ki veliko govorijo, ponavadi ne poslušajo. Sramežljiv je, a zelo pozitiven. S takšnimi ljudmi se lahko identificiram. Zelo je profesionalen. Upam, da bo osvojil svojo prvo Ligo prvakov v vlogi trenerja in naslednjih nekaj let ostal v Madridu. Nima veliko izkušenj, vendar uspešno uveljavlja svoj način in stil, kar mi je všeč,'' je sklenil Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.