Šport > Nogomet
2238 ogledov

Pri sloviti reviji na prvo mesto postavili Slovenca

Jan Oblak zamora
Lepo priznanje za slovenskega vratarja.

Pri slovitem FourFourTwo so ob koncu leta znova izbrali stoterico najboljših nogometašev na svetu, v deseterico najboljših pa je bil izbran tudi slovenski vratar Jan Oblak. Ta je po mnenju novinarjev skupno deveti najboljši igralec na svetu, med čuvaji mreže pa je zasedel prvo mesto.

"Najboljši vratar na svetu? Mi mislimo, da je. Slovenec je dominanten v La Ligi, je steber zanesljivosti pri najbolj trdi ekipi na svetu," so zapisali v uvodu članka.

Jan Oblak Prva zmaga Šport Keku uspel velik premik v zadevi Jan Oblak

"Njegova predhodnika v španskem glavnem mestu sta bila David de Gea and Thibaut Courtois, ki pa ju je Oblak v očeh navijačev Atletica presegel. Postal je prvi vratar v zgodovini kluba, ki je trikrat zapored prejel nagrado Zamora, to podelijo čuvaju mreže, ki v španskem prvenstvu prejme najmanj zadetkov v sezoni. Njegova dominacija je še impresivnejša, če upoštevamo kakovost njegovih rivalov, kot sta na primer Keylor Navas in Marc-Andre ter Stegen," še piše v obrazložitvi izbire.

Oblak je v minuli sezoni na 37 tekmah prejel le 22 golov, kar znaša 0,59 zadetka na dvoboj. "Mnogi trdijo, da ima Oblak luksuz, ker ga varuje zastrašujoča obramba Atletica. To je le delno res, saj je bolj pogosto to, da on rešuje svoje soigralce. Še posebej je navduševal na poti do naslova v Evropski ligi, neverjeten je bil v polfinalu proti Arsenalu," so izpostavili pri FourFourTwo.

jan oblak Komedija Šport Oblak in soigralci umirali od smeha

Za konec so zapisali, da Slovencu, ki si ga sicer želijo največji evropski klubi, leta 2021 poteče pogodba z Atleticom. Atletico si ga želi zadržati, a bo morda le sprejel izjemno visoko ponudbo, saj lahko trenutno dobro vnovči Oblakove sposobnosti.

"Preprosto - je kompleten vratar. Pri 25 letih je njegov vrhunec sicer še oddaljen nekaj let. Težko si je predstavljati, kako lahko še napreduje, njegova konstantnost v zadnjih letih pa je izjemna," so še poudarili v članku. 

Komentarjev 2
  • Avatar Meganlasa
    Meganlasa 17:46 21.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • Emily_Langham 17:19 21.december 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in to je bilo tako čisto, da po mojem mnenju nisem mogel sprejeti kot verodostojno, če prej ne rabim te spletne ...prikaži več strani. če tudi vi hočete zaslužiti to vrsto ogromnega denarja, potem pridi in postanite del nas. to internetno spletno stran naa spletuu ........... ..... >>>>>>>>> http://www.Internet43.Com