Šport > Nogomet
22 ogledov

Prijazni José: "Remi bi bil bolj logičen"

Aleksandar Stanojevi%C4%87 Arsene Wenger Žurnal24 main
Bayernu so do zmage pomagali sodniki. José Mourinho je zmagal, a bi raje remiziral. Zlatan Ibrahimović je še naprej vroč, kot tudi Chelsea. Arsene Wenger je bil navdušen nad Partizanovimi navijači.
Piko na i spektaklu v Beogradu so dali navijači. "Bili so v podporo svojim nogometašem in niso bili agresivni. Ustvarili so čudovito vzdušje in to spoštujemo. Zaradi takega vzdušja se igra nogomet," jih je pohvalil Wenger. Utrinke s tekme poglejte v galeriji.

Zgrešeni enajstmetrovki
Na torkovih tekmah drugega kola Lige prvakov ni bilo presenečenj, a velikani (Real Madrid, Arsenal, Bayern in Roma) so za zmago morali pokazati vse svoje znanje. 30 tisoč Partizanovih navijačev je zmedlo le Andreja Aršavina, da je zgrešil strel z bele točke. A potem ko se je to isto pripetilo na strani gostitelja in ko je bil predčasno v slačilnico poslan Marko Jovanović, so mladci Arsenala s 3:1 le strli odpor srbskega kluba. "Po zgrešeni enajstmetrovki sem bil zaskrbljen, a sem vedel, da imamo še dovolj časa. Ko smo dali drugi gol, smo le še nadzorovali razplet srečanja," je pred vrnitvijo v London dejal Arsene Wenger. "Partizan je igral, kot smo pričakovali: predano in na polno od prve minute naprej. A sami smo imeli posest in smo si priigrali številne priložnosti."

Kapetan Partizana, Mladen Krstajić, je pošteno priznal, da je bil Arsenal boljši: "V prvem polčasu smo se jim dobro zoperstavili, potem pa nas je presekal rdeči karton Jovanoviću, ki morda niti ne bi smel biti dosojen. A dali smo svoj maksimum in zato čestitam svojim soigralcem. Ta izkušnja bo mojim mladim soigralcem dala veliko. Pustili smo dober vtis. Arsenal je velika ekipa, kvalitetnejša od nas." Tudi trener Aleksandar Stanojević je za za poraz okrivil rdeči karton. Morda ga je sodnik prehitro dal, pravi, a: "Sicer je bilo sojenje na visokem nivoju."

Strateg Arsenala je bil zadovoljen, da je bila tekma odigrana, potem ko je zaradi težav z reflektorji sprva kazalo, da bi lahko celo odpadla. Topničarji so se tako ogreli za nedeljski derbi s Chelseajem. "Na Stamford Bridge gremo s strastjo po zmagi. Zavedamo se, kako pomembna tekma bo to." Pa tudi težka: modri so v Ligi prvakov ta torek brez težav premagali Marseille. "Nadigrali so nas tako fizično kot tehnično. Razlika v kvaliteti med ekipama je bila ogromna," je priznal trener francoske ekipe, Didier Deschamps.

Vroč Zlatan
Niti lažja poškodba ni ustavila v zadnjih tednih vročega Zlatana Ibrahimovića, da ne bi zadel proti svojemu klubu iz začetka desetletja Ajaxu (podal mu je še en nekdanji član te nizozemske ekipe, Clarence Seedorf). A to je bil le gol za remi AC Milana 1:1. "Vzeli smo eno točko, a bi lahko tri, saj smo imeli veliko zelo dobrih priložnosti. Sam igram z veliko samozavesti in tako želim še naprej," je dejal Ibrahimović.  Vselej ostri italijanski novinarji niso razumeli, zakaj je trener Massimiliano Allegri na klopi pustil Ronaldinha. Allegri je želel preizkusiti sistem 4-4-2, potem ko na uvodnih tekmah sezone v sistemu 4-3-3 niso igrali, kot si je želel.


Prijazni Mourinho

Od velikanov je najbolj medel vtis pustil Real Madrid. Tri točke jim je ob koncu srečanja z Auxerrom priigral šele Angel Di Maria, ki se je tako znova izkazal za odlično okrepitev. "To je bila zelo težka tekma. Trener Jean Fernandez je fante taktično zelo dobro pripravil," je po zmagi modroval José Mourinho. "Pomembno je, da imamo šest točk že pred tekmo z Milanom. Je pa res, da bi bil remi tokrat bolj logičen." Jean Fernandez se je strinjal: "Lepo je, da je José to rekel. Tudi jaz mislim, da bi bil remi povsem zaslužen."

Srečni Bayern
Srečno je tri točke odnesel tudi Bayern, ki je gostoval v Baslu. Slednji so na krilih navijačev in 18-letnega bisera Xherdana Shaquirija igrali odlično, z golom Alexandra Freia pa tudi povedli. Vse se je spremenilo v 56. minuti, ko je nedolžen start Benjamina Huggla nad Thomasom Müllerjem sodnik kaznoval z enajstmetrovko. Bastian Schweinsteiger je zadel in kasneje za zmago z 2:1 dodal še en gol. "Sicer nisem dobro videl, a mislim, da bi zaradi igre z roko lahko mi dobili dve enajstmetrovki. Sem zelo razočaran nad rezultatom," je po porazu bentil trener Basla, Thorsten Fink, sam nekdanji nogometaš Bayerna.

 

Opomba uredništva: vse komentarje, ki so bili nestrpi ali niso imeli nič zveze z vsebino članka smo izbrisali - prosimo, da se pri komentiranju držite vsebine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.