Šport > Nogomet
13 ogledov

Priložnost za renesanso

Matjaž Kek Saša Despot
Slovenski nogometaši so z zamudo prispeli v Firence, kjer jih v torek čaka tekma proti Italiji (ob 20.45). Z zmago bi ostali v igri za dodatne kvalifikacije.

Firence ne dihajo z italijansko reprezentanco, večina domačinov niti ne ve, proti komu (oziroma da sploh) igrajo njihovi azzurri. Slovenija ima tako lepo priložnost, da se v kvalifikacijah za Euro 2012 vrne v igro.

Spremembe kličejo

Zaplet na brniškem letališču je prihod Slovencev zamaknil za eno uro. Po pristanku je selektor Matjaž Kek ekspresno opravil z novinarji in odhitel na zelenico stadiona Artemio Franchi, kjer je trening hermetično zaprl: "Zavedamo se, da je bila Slovenija v petek daleč od tiste, ki bi zadovoljila vse nas. Jasno je, da naša serija ni mogla trajati večno. Jutri je pred nami najvažnejša tekma." Italijani so marca v Stožicah (0:1) na nek način tudi začeli slovensko pot v pogubo in pokazali na vse slabosti, toda zdi se, da bo tudi v Firencah Kekova zvezna vrsta ob dveh "težkih" napadalcih spet številčno nadigrana.

Balotelli vratar

Italijanski selektor Cesare Prandelli je moral večinoma odgovarjati na vprašanja, ki so zadevala tehnološke pripomočke Maria Balotellija, o Sloveniji pa je povedal: "Storili bodo vse za zmago, v napadu pa imajo štiri nogometaše z dobro tehniko." Neukrotljivi napadalec Manchester Cityja je imel svojih pet minut tudi na zadnjem treningu, saj je zelenico zapustil kot zadnji, igral pa je – vratarja.

Mini intervju, Matjaž Kek

Kek: Lažje proti favoritu, kot biti favorit

Kako se bo Slovenija postavila proti Italiji?
Zavedamo se kvalitet Italije, ki je iz tekme v tekmo boljša. So superiorni v naši skupini. Kar se tiče nas, mislim, da bomo odigrali v podobnem sistemu, kot igramo že nekaj časa. Italijanom ne smemo pustiti razviti njihove značilne 'pas' igre, ki jo zadnje čase igrajo zares perfektno.

Slovenija ima še vedno vse možnosti. Boste tvegali in igrali na tri točke?
To je samo tekma, v kateri je vse mogoče. Jasno je, kdo je favorit, ampak mi imamo svojo računico. Naš cilj je zagotovo odnesti točke iz Italije. Včasih je mogoče lažje igrati proti favoritu, kot biti favorit.

Kako komentirate potezo igralcev, ki so se po tekmi z Estonijo izognili novinarjem?
Rekel sem, da sem končal s komentiranjem dogodkov, ki so se zgodili. O tem smo se s fanti tudi pogovorili. To je vse. Jaz pravim, da mora biti korektnost obojestranska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.