Šport > Nogomet
61 ogledov

Primer Ibraimi je zgodovina, Maribor gleda naprej

Sport 26.09.11, Darko Milanic, nogomet, foto: epa EPA
Mariborčani se želijo pred pomembnim ligaškim obračunom s Krškim oddaljiti od incidentov, ki so v preteklih dneh pretresali štajersko prestolnico.

Slovenski državni prvak bo po porazu na prvem polfinalnem pokalnem obračunu z Zavrčem novo priložnost iskal v Krškem, kjer ga čaka gostovanje 30. kroga Prve Lige TS.

Vijoličasti po zmagi Olimpije, ki je bila boljša od Domžal (1:0), nujno potrebujejo zmago, če željo ohraniti stik z varovanci sicer kaznovanega Marka Nikolića.

''Vedno ne gre po načrtih, to je šport. Prelepo bi bilo, če bi ves čas zmagovali,'' je po dvoboju v Zavrču dejal Darko Milanič in takoj preusmeril misli k naslednji prvenstveni preizkušnji. Poudaril je, da morajo nogometaši odmisliti vse moteče dejavnike. ''Ostajamo zbrani, povsem osredotočeni na naše naloge. Odmisliti moramo vse preostale zadeve, ne pogledovati predaleč naprej ali se ozirati nazaj, ampak le k naslednji tekmi, ki je najpomembnejša. Pred nami so zahtevne naloge in ne dvomim, da jih zmoremo uspešno opraviti. Že v Krškem bomo spet v želeni podobi,'' je prepričan Milanič.

Maribor je v objavi na uradni spletni strani razkril, da na tekmi s Krškim ne bodo zaigrali Marko Šuler, Matej Palčič, Welle Ndiaye, Aleksander Rajčević in Agim Ibraimi, vprašljiv je nastop Željka Filipovića.

Med kandidati ostaja Marko Janković, ki nabira izkušnje v začetni postavi. ''Veseli me, da sem dobil priložnost, tako kot se trudim na treningih sem se tudi na tekmi. Trener odloča, koliko bom igral, v trenutkih, ko sem na igrišču, pa bom dal vse za Maribor,'' je dejal.

Več kot očitno je, da se mora Maribor v sklepnem delu prvenstva osredotočiti na nogomet, če želi upati na 14. ligaško zvezdico. Incidenti, kakršen se je zgodil med Zlatkom Zahovićem in Agimom Ibraimijem, nedvomno škodujejo razpoloženju v slačilnici, kar se hitro odraža na zelenici.

Kakšna bo usoda makedonskega reprezentanta, še vedno ni znano, so pa vijoličasti v objavi na spletni strani zatrdili, da so z igralcem sklenili dogovor. Kakšen, lahko samo ugibamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.