Šport > Nogomet
12 ogledov

Pritožba Barçe na "njivo" San Sira

Messi Nesta AC Milan Barcelona Liga prvakov četrtfinale prva tekma San Siro EPA
Remi na težko pričakovanem derbiju med Milanom in Barcelono ter zmaga Bayerna v Marseillu. Preberite odmeve z obeh tekem. Barcelona se je zaradi slabega igrišča pritožila pri delegatu tekme. "Morali bomo zamenjati zelenico," se je s pepelom posul Milanov direktor Adriano Galliani.

"Dobro smo igrali, imeli posest žoge in prevladovali. Ob polčasu sem fantom naročil, naj ne tvegajo preveč, vseeno pa smo imeli 17 strelov, medtem ko je igralo devet fantov iz naše nogometne šole," je po remiju na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov z Milanom dejal trener Barcelone Pep Guardiola, ki ni želel udrihati po sodnikih, s katerimi nista bila zadovoljna Carles Puyol in Víctor Valdés. "Če sodnik ni dosodil dveh enajstmetrovk, je to zato, ker jih ni videl," je spravljivo izjavil.

• Lepotica brez golov: Milan zadržal Barço
• Real z nogo in pol že v polfinalu

"Napravili smo, kar je bilo treba v napadu in obrambi. Gre za dober rezultat proti Barceloni," pa je dejal Milanov trener Massimiliano Allegri: "Zgodaj smo imeli nekaj lepih priložnosti, ki jih nismo izkoristili, po 25 minutah pa je Barcelona začela igrati dobro. Dejstvo je, da smo zadovoljni z rezultatom, remi pa je za nas kompliment."

"Gre za dober rezultat, ki pušča dvoboj odprt. Na povratnem dvoboju bomo potrebovali pogum, kakovost in taktično zrelost. Ne moreš pritiskati 90 minut. Igrišče na San Siru pa pač je, kakršno je. Zdaj nas čaka Catania, nato pa bomo razmišljali o povratni tekmi," je povedal prekaljeni Milanov vezist Clarence Seedorf.

Z velikima dvema goloma prednosti se iz Marseilla vrača Bayern. "Odličen rezultat za nas. Igrali smo z veliko discipline in zaslužili zmago. Zame je vselej težko igrati v Franciji, ampak že pet let sem član Bayerna, ki je kot velika družina in kjer se počutim odlično," je dejal Franck Ribéry.

Pritožba Barcelone na zelenico San Sira

Barcelona se je na sestanku z delegatom Evropske nogometne zveze (Uefa) po končanem obračunu pritožila nad slabim stanjem zelenice na San Siru, ki je zaznamovala že Milanovo tekmo osmine finala proti Arsenalu. "(Delegat) Mikalaj Varabjov je to pritožbo vključil v svoje poročilo in Uefa bo od Milana zahtevala pojasnila," je v sporočilu za javnost zapisala Barcelona.

Po tekmi je na novinarski konferenci svoje razočaranje nad stanjem zelenice izrazil tudi trener Josep Guardiola, ki je podobno kot Arsenalov strateg Arsene Wenger pozval Italijane, naj vendar izboljšajo svoje igrišče. Topničarji so v osmini finala igrali na precej pisani travnati površini, ki je bila (nekateri pravijo namerno) povsem uničena ravno na bokih, kjer se nahaja težišče Arsenalovih napadov.

"Morda je to lahek izgovor, a zdi se mi, da je Uefa dolžna kar nekaj pojasnil, saj če prideš na tekmo ob 19.46, dobiš kazen, če pa igraš na slabem igrišču, ne rečejo niti besede," je takrat bentil Wenger, čigar ekipa je na povratni tekmi na svoji lično urejeni zelenici povsem povozila Rossonere (3:0). "Zdi se mi le, da je to del spoštovanja do ljudi, ki plačajo denar, da bi gledali nogometno tekmo, in pričakujejo pogoje, v katerih lahko igraš nogomet. Pri nas si za to prizadevamo, od Uefe pa je nesprejemljivo, da dovoli takšna igrišča, kot je tisto v Milanu."

Guardiola: "To je slabo za spektakel"

"Milan bi moral ukrepati," je po sredini tekmi dejal Guardiola. "Mi igramo tam, kjer nam rečejo, naj igramo, ampak mislim, da si Inter in Milan ne želita takšnega igrišča. To je slabo za spektakel, ampak da bi bili prvaki, moramo premagati vse ovire. To nam je uspelo že velikokrat, čeprav ljudje govorijo drugače." Milanov direktor Adriano Galliani je medtem že priznal, da bodo morali zelenico čim prej zamenjati.

"Morali bomo zamenjati zelenico. Sintetično spodaj in naravno zgoraj," je dejal Galliani. "Upamo, da bomo prišli do dogovora z Interjem. To smo že storili v Milanellu. Na koncu prvenstva, če bomo prišli do dogovora, lahko to storimo v roku dveh mesecev. Boril se bom za novo zelenico."

Komentarjev 2
  • bojovi 16:31 29.marec 2012.

    A zdaj pa še izgovore iščejo! Ja ja težko je ko so sodniki nepristranski.

  • bojovi 11:23 29.marec 2012.

    Dobro da jih ni videl, ker jih tudi leta 2009 na tekmi Barca:Chelsea ni videl 3 penale v korist Chelsea.