Šport > Nogomet
21 ogledov

Proti Barçi: "Nesramneje kot lani"

Nogometaši Arsenala so v prejšnji sezoni neuspešno lovili Messija. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Ni dvoma, da je najtežje pričakovana tekma omine finala Lige prvakov med Arsenalom in Barcelono. Nocoj ob 20.45 (s komentarjem v živo na zurnal24.si). Bosta ekipi res odigrali tako lepo in romantično?

"Nogometna filozofija Arsenala je prelepa. Ima podoben slog kot Barcelona, a mlajšo ekipo," pred današnjim srečanjem Arsenala in Barcelone v Londonu pravi vezist španskih prvakov Sergio Busquets. Gre za kluba, ki po mnenju mnogih igrata najbolj romantičen in atraktiven nogomet v Evropi.

Moramo nekoliko spremeniti svoj standardni slog in igrati nesramneje kot lani, agresivneje.
Jack Wilshere
Nasri morda od začetka
Pri Arsenalu so imeli zadnje čase največ skrbi s poškodbo Samirja Nasrija, francoskega nogometaša leta, ki je v tej sezoni eksplodiral pri topničarjih. Je najboljši strelec in posameznik ekipe Arsèna Wengerja, ki bi ji danes znal pomagati že od prve minute. Včeraj je namreč prvič po dvotedenskem premoru nemoteno treniral.

Če Nasri vendarle ne bo nared, bo še več odgovornosti padlo na ramena otroka Barcelone in kapetana Arsenala Cesca Fàbregasa. Ta pred dvobojem zatrjuje: "Moramo igrati brez strahu. Čaka nas težka naloga proti najboljši ekipi na svetu, vendar imamo mlado in energično moštvo. Lani smo jih preveč spoštovali, tokrat mora biti drugače," je odločen Fàbregas. V prejšnji sezoni Lige prvakov sta se kluba prav tako srečala v izločilnih bojih, po remiju z 2:2 v Londonu je bila Barça doma boljša s 4:1. Mladi zvezdnik topničarjev Jack Wilshere zato predlaga fizičen pristop. "Moramo nekoliko spremeniti svoj standardni slog in igrati nesramneje kot lani, agresivneje. Moramo vzeti žogo in jo zadržati dlje časa," pravi vodja novega vala angleških nogometašev.

"Nismo arogantni"
Zvezdnik Barcelone Andrés Iniesta pred ponovitvijo lanskega obračuna opozarja na previdnost. "Vsaka tekma v nogometu je drugačna in Arsenal bo zaradi lanskega razpleta dodatno motiviran. Mi pa nismo stroj in nikdar na igrišče ne stopimo arogantno; to bi bila naša največja napaka," vztraja eden ključnih mož trenerja Pepa Guardiole. Prvi med enakimi pri Barceloni Lionel Messi pa občuduje predvsem Thea Walcotta.

"Naši igralci se ne prestrašijo zlahka, priznam pa, da nas je v prejšnji sezoni precej skrbelo zaradi Walcotta. Je eden najnevarnejših igralcev, proti katerim sem igral v karieri," pravi veliki Argentinec.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi, ob 20.45:

Roma – Šahtar Donjeck
Arsenal – Barcelona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.