Šport > Nogomet
676 ogledov

Provokacija na račun Bayerna: "Nemčija ima končno dobrega prvaka!"

Robert Andrich Profimedia
Bayer Leverkusen je z naslovom državnega prvaka prekinili 11-letno prevlado Bayern Münchna.

Nemška Bundesliga je pet krogov pred koncem letošnjega prvenstva okronala novega državnega prvaka. Naslov so si priigrali nogometaši Bayerja iz Leverkusna, ki so s tem prekinili več kot desetletje trajajočo prevlado najtrofejnejšega nemškega kluba Bayern Münchna.

Za Bayer je bil to prvi naslov državnega prvaka v 119-letni zgodovini kluba, pred tem so sezono petkrat sklenili na drugem mestu prvenstvene lestvice, in sicer v letih 1997, 1999, 2000, 2002 in nazadnje 2011.

Bayer Leverkusen Konec ere Šport Sprememba na vrhu Bundeslige po 12 letih

Osrednji vezist farmacetov Robert Andrich se po zgodovinskem uspehu svojega kluba ni mogel upreti provokaciji na račun bavarskega velikana, ki s Stuttgartom bije ogorčen boj za končno drugo mesto.

Med pogovorom z nemškim novinarjem Alexom Schlütterjem je namreč Andrich dejal, da ima Nemčija "končno dobrega prvaka".

"11-letni otroci še niso doživeli drugega kot Bayerna na mestu nemškega državnega prvaka. Kaj novega so se ti otroci naučili danes?" je med slavjem novopečenega prvaka vprašal Schlütter.

"Da Bayern ni vse. Tukaj je še Bayer Leverkusen in upam, da je naša ekipa prihodnost nemškega nogometa. Če ste doslej spremljali le Bayern, naj povem, da prihaja čas Bayerja. Zdaj imate končno dobrega nemškega prvaka," je odvrnil Andrich.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.