Šport > Nogomet
193 ogledov

Prva "mini zmaga" za Rubialesa

Luis Rubiales Profimedia
Pristojno sodišče v Španiji je zavrnilo zahtevo po takojšnji prepovedi opravljanja vseh nogometnih funkcij predsedniku španske nogometne zveze Luisu Rubialesu.

Špansko športno upravno sodišče (TAD) je v petek ravnanje predsednika španske nogometne zveze Luisa Rubialesa ocenilo kot "resen prekršek", ne pa kot "zelo resen prekršek".

Sodišče zato ni pritrdilo zahtevi za takojšnjo začasno odstavitev s funkcije zaradi spornega poljuba na usta nogometašice, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Aleksander Čeferin "Neprimerno" Šport Čeferin podal svoje mnenje o škandalu

Visoki svet za šport (CSD), državni organ pod nadzorom španske vlade, je pri TAD vložil dve tožbi proti 46-letnemu Rubialesu. Ena se nanaša na poljub na usta 33-letne nogometašice Jennifer Hermoso med podelitvijo zlatih odličij po zmagi na svetovnem prvenstvu v nogometu za ženske 20. avgusta v Sydneyju, druga pa na vulgarno ravnanje, ko se je med evforičnim proslavljanjem zmage nad Anglijo v častni loži na stadionu v Sydneyju prijel za testise.

Sedem sodnikov TAD je izdalo oceno na podlagi trenutnega pravilnika, ki velja v Španiji, in tako zavrnilo zahtevo CSD, da Rubialesu takoj prepovejo opravljanje vseh funkcij v nogometu za obdobje od dveh do petnajst let.

Luis Rubiales Pogrom Šport Nad seksista Rubialesa celo OZN, on se ne da

TAD bo sicer pravnomočno sodbo izdal pozneje, a zaradi sprememba pravne opredelitve dejanja v zgolj "hujši prekršek" lahko Rubialesa, če bo spoznan za krivega, doleti prepoved opravljanja funkcij v nogometu za največ dve leti.

Rubiales je sicer v petek objavil izjavo, v kateri se je znova javno opravičil za svoje vedenje, in dejal, da bo "branil svojo nedolžnost".

"Spontanost in sreča ob zgodovinskem uspehu sta naju pripeljali do skupnega in obojestransko sprejemljivega dejanja. V nobenem trenutku ni bilo agresije," je povedal o poljubu.

Luis Rubiales Stavka Šport Predsednik poljubil igralko, zdaj jo toži, ker pravi, da ji to ni bilo všeč Luis Rubiales Sporni poljub Šport Predsednik: Gre za družbeno usmrtitev, jaz sem žrtev

Mednarodna nogometna zveza Fifa je Rubialesu zaradi neprimernega ravnanja na finalu SP v nogometu za ženske začasno prepovedala opravljanje funkcij v nogometu za 90 dni. Rubiales je dejal, da se trenutno brani pred disciplinsko komisijo Fife in TAD z "dokazi, dokumentacijo, video posnetki" in drugim gradivom.

Rubiales trdi, da je "doživel politični in medijski linč brez primere, ne le na nacionalni, ampak na globalni ravni".

Komentarjev 1
  • Ender3 16:48 02.september 2023.

    Težko mu bo kaj resnega prisodit. 😉