Šport > Nogomet
167 ogledov

Prva tekma 6. kroga ni ponudila zmagovalca

Luka Guček Profimedia
Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in CB24 Tabora Sežane so se v šestem krogu Prve lige Telemach razšli z 0:0.

Obračun med Radomljani in Sežančani v Domžalah se je končal brez golov. Domača ekipa je po današnjem remiju napredovala na tretje mesto po nepopolnem krogu, gostujoča pa se je po točkah izenačila s Celjem in Muro na petem mestu.

Uvodno tekmo šestega kroga v elitnem domačem ligaškem tekmovanju so bolje pričeli izbranci gostujočega trenerja Dušana Kosića. V prvi polovici prvega dela tekme so si priigrali številne obetavne priložnosti, gola pa niso dosegli.

Sežančani so domačega vratarja Emila Velića prvič ogrozili v deveti minuti. Po akciji z leve strani je strel Nabila Khalija končal mimo vrat, le dve minuti kasneje pa je neuspešno meril tudi Jakoslav Stanković.

Gostje so si med 20. in 22. minuto priigrali kar tri obetavne priložnosti. Poskusa Khalija z roba kazenskega prostora in "projektil" Mihaela Briškija s 30 metrov je zaustavila domača "številka 1", po podaji Adriana Zeljkovića pa je Tom Kljun meril premalo natančno.

Po nekajminutnem zatišju so se Kraševci v 33. minuti znova znašli v obetavni priložnosti. Po napaki Vedrana Vrhovca se je Khali sam znašel pred Velićem, ki je s pravočasnim posredovanjem preprečil najhujše za svoje moštvo. Najbližje zadetku so bili gostje v prvi minuti sodnikovega podaljška, strel Kljuna z 18 metrov je stresel okvir vrat.

Po prvem polčasu nezadovoljna domača klop - trener Nermin Bašić je manjkal zaradi bolezni - je v začetku drugega dela tekme opravila trojno menjavo in "v ogenj" potisnila Tina Hrvoja, Nedima Hadžića in Madžida Šošića.

Prvo obetavno priložnost pa so si znova priigrali Sežančani, Milan Kocić je s 16 metrov streljal prek vrat. Anemični Radomljani so prvič nevarno zagrozili v 59. minuti, ko so si v enem napadu priigrali kar tri priložnosti, poskusi Šošića, Luke Cerarja in Hadžića pa so gostujoči obrabni igralci onemogočili v zadnjem hipu.

V zadnjem delu tekme so Radomljani in Sežančani zaigrali zelo taktično in previdno. Vso pozornost so namenili obrambnim nalogam, svojo nalogo pa so uspešno opravili do zadnjega žvižga glavnega sodnika Nejca Kajtazovića. Še najlepšo priložnost za morebitno spremembo izida je imel domači rezervist Hadžić, njegov strel z glavo v 83. minuti pa je končal prek vrat Jana Koprivca.

Prva liga Telemach, 6. krog:

Kalcer Radomlje : CB24 Tabor Sežana  0:0

Sobota:
Bravo - Mura
Koper - Olimpija

Nedelja:
Maribor - Celje

Ponedeljek:
Gorica - Domžale

Lestvica:
 1. Olimpija           5    5    0    0     8:0    15
 2. Koper              5    4    0    1    11:4    12
 3. Radomlje           6    2    3    1     6:7     9
 4. Domžale            5    2    2    1     8:7     8
 5. Celje              5    1    3    1     5:5     6
 6. Mura               5    1    3    1    10:11    6
 7. Tabor Sežana       6    1    3    2     5:6     6
 8. Gorica             5    1    0    4     5:8     3
 9. Bravo              5    1    0    4     1:5     3
10. Maribor            5    1    0    4     6:12    3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice