Šport > Nogomet
8 ogledov

Prvi srboritež dobil kazen

navijači Maribor Sevilla Evropska liga 1/16 finala Ljudski vrt Viole Nino Verdnik
Nedeljski incident na nogometni tekmi Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Luko Koper, ko je navijaška skupina domačih navijačev Viole preskočila ograjo in domačim igralcem slekla drese, je dobil prvi zaključek.

Policija je enega navijača kaznovala s prepovedjo obiskovanja športnih prireditev in denarno kaznijo, poroča časnik Večer.

Kot poročajo pri omenjenem časniku, so na Policijski upravi Maribor pojasnili, da so enemu navijaču že izdali plačilni nalog po zakonu o javnih zbiranjih. Istemu posamezniku so izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Kot pišejo pri Večeru, podrobnosti na policiji ne navajajo, pravijo pa, da predpisana globa za ta prekršek znaša od 300 do 800 evrov, prepoved obiskovanja športnih prireditev pa se izreče za dobo enega leta.

Če bi se oseba, ki ji je bila izrečena prepoved, pojavila na tekmi, bi ji dostop preprečili, poudarjajo na policiji. "Isti postopek sledi še za tri osebe, ko bodo izsledene," so še sporočili iz PU Maribor.

Zveza že izrekla kazen

Že v četrtek je kazen zaradi dogodkov, ki so se zgodili po tekmi s Koprom, izrekel tudi disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije. Mariborski klub bo moral plačati 15 tisoč evrov kazni, dve domači tekmi prve lige, proti Rudarju in Gorici, pa odigrati pred prazno južno tribuno, na kateri so običajno Viole.

Mariborčani sicer na prvoligaški lestvici zasedajo drugo mesto, za eno točko zaostajajo za ljubljansko Olimpijo. Maribor bo v soboto v 32. gostoval v Celju, v 33. pa prihodnjo soboto pri vodilni ekipi v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.