Šport > Nogomet
19 ogledov

Prvi trije z enakim številom točk

Kelechi Ineanacho Profimedias
Manchester City v 9. kolu doma ni uspel zmagati, pravo katastrofo pa je na gostovanju doživel njegov mestni tekmec.

V angleškem prvenstvu prve tri ekipe loči le gol razlika. Manchester City, Arsenal in Liverpool imajo namreč po devetih odigranih kolih 20 točk. Meščani so doma remizirali s Southamptnom, že dan prej so le do točke prišli topničarji. Liverpool pa se je obema kluboma pridružil na vrhu z zmago proti West Bromwich Albionu. Gnečo pri vrhu je ustvarjal še Tottenham, ki v tem kolu prav tako ni uspel zmagati, tega pa je po popoldanski tekmi prehitel še Chelsea.

City tokrat proti svetnikom ni blestel, po dokaj izenačujoči igri pa so gostje povedli. Ogromno napako je storil angleški branilec John Stones, ki je podajal nazaj, do žoge pa je prišel Nathan Redmond, ki je le še obkrožil vratarja Claudia Brava in zadel za 0:1. Stones je na drugi strani zelenice zadel po podaji s prostega strela, a so se sodniki odločila dosoditi nekoliko vprašljiv prepovedani položaj.

Domači so v nadaljevanju tekme najprej pritiskali za izenačenje, kasneje pa tudi za zmago. Izenačili so že v 56. minuti, ko je najprej po levi strani bežal Leroy Sane, nato pa poslal podajo v peterec, kjer je bil na pravem mestu mladi napadalec Kelechi Iheanacho. Ob prevladi Cityja se je kasneje z obrambama izkazal vratar Southamptona Fraser Forster, ki je zaustavil poizkusa Ilkaya Gundogana in Davida Silve. Na drugi strani je enkrat nevarno zapretil Charlie Austin. Svetniki so vzdržali nalet in prišli do pete tekme brez poraza.

Special One do katastrofe

Jose Mourinho se je v zadnji tekmi kola vrnil na Stamford Bridge, a vrnitve se ne bo spominjal z veseljem, z Manchester Unitedom je klonil s kar 0:4. Vse taktične zamisli rdečih vragov, ki so v zadnjem kolu z defenzivno igro onemogočili Liverpool, so padle v vodo že po 30 sekundah igre, ko je po dolgi žogi in nesporazumu gostujočega branilskega para pobegnil Pedro, obšel rojaka Davida de Geo in zadel za 1:0.

V nadaljevanju tekme je bil United več pri žogi, imel tudi več strelov, a si resnejših priložnosti ni priigral z izjemo strela z glavo, ki ga je preko prečke v osmi minuti usmeril Zlatan Ibrahimović. Na drugi strani zelenice so bili gostitelji klinično učinkoviti. Do 74. minute so štirikrat streljali na vrata tekmeca, prav vsakič pa so tudi zadeli.

Jose Mourinho | Avtor: Profimedias Profimedias

Drugi zadetek je padel po kotu, ko se je žoga srečno odbila do Garyja Cahilla, ta pa jo je iz bližine z volejem poslal v mrežo. Nič kaj bolje se dvoboj za Mourinhovo četo ni odvijal v drugem polčasu. Najprej je Eden Hazard lepo kombiniral z Nemanjo Matićem, Srb je poslal lepo žogo v kazenski prostor, kjer se je Belgijec otresel Chrisa Smallinga in zadel za 3:0, nato pa je s samostojnim prodorom gostujočo zadnjo vrsto osmešil še N'Golo Kante.

Na drugi strani se je ob strelu z daljave Marcosa Roje izkazal Thibaut Courtois, belgijski vratar pa je izjemno posredoval tudi ob odličnem sprejemu in voleju Ibrahimovića. Po dobri predstavi v evrovski ligi je pri Unitedu znova povsem odpovedal najdražji igralec na svetu Paul Pogba.

Premier League, 9. kolo:

Liverpool - West Brom 2:1 (2:0)
Mané 20., Coutinho 35.; McAuley 81.

Bournemouth - Tottenham 0:0 (0:0)

Arsenal - Middlesbrough 0:0 (0:0)

Burnley - Everton 2:1 (1:0)
Vokes 39., Arfield 92. ; Bolasie 58.

Hull City - Stoke City 0:2 (0:1)
Shaqiri 26., 50.

Leicester City - Crystal Palace 3:1 (1:0)
Musa 42., Okazaki 63., Fuchs 80.; Cabaye 85.

Swansea City - Watford 0:0 (0:0)

West Ham United - Sunderland 1:0 (0:0)
Reid 95.

Manchester City : Southampton 1:1 (0:1)
Iheanacho 55.; Redmond 27.

Chelsea : Manchester United 4:0 (2:0)
Pedro 1., Cahill 21., Hazard 62., Kanté 70.

  • LESTVICA:
    1. Manchester City 20 točk
    2. Arsenal 20
    3. Liverpool 20
    4. Chelsea 19
    5. Tottenham 19
    6. Everton 15
    7. Manchester United 14
    ...
    17. Middlesbrough 7
    18. Hull City 7
    19. Swansea City 5
    20. Sunderland 2

Komentarjev 1
  • nergač 20:59 23.oktober 2016.

    Stave stave stave in športne stavnice....theres plenty of money