Šport > Nogomet
62 ogledov

Pušnik znova na klopi prvoligaša

Marijan Pušnik Rudar Velenje
Marijan Pušnik bo v naslednji sezoni vodil velenjski Rudar.

Marijan Pušnik je minulo sezono začel na klopi splitskega Hajduka, jo kasneje moral zapustiti, nato pa je le za kratek čas vodil še zasedbo Olimpije. Ponovna ljubljanska zgodba se je zanj končala le po nekaj tednih, zdaj pa je koroški trener prevzel Rudar Velenje.

"Novi trener velenjskega Rudarja je postal Marijan Pušnik, ki bo Knape vodil do konca sezone 2019/20. Marijana ponovno pozdravljamo v naši nogometni sredini in mu želimo veliko uspehov pri uresničevanju zastavljenih ciljev!" so ob ponovnem sodelovanju s Pušnikom zapisali na uradni strani velenjskega kluba.

Pušnik je Velenjčane v svoji karieri že vodil v letih 2007-2010, potem ko je po letu dni zapustil Maribor. Izkušeni 56-letni Pušnik je nato odšel v Iran, kjer je bil trener ekipe Damash, leta 2012 je bil v Celju, v sezoni 2013/14 pa je odšel na Japonsko v ekipo Avispa Fukuoka. Pred vrnitvijo v Velenje je bil še dvakrat v Olimpiji, vmes pa je bil nekaj mesecev trener tudi v Hajduku iz Splita.

"Prvi občutki so dobri, vesel sem, da sem spet v Velenju. Prvi trening je potekal dobro, trenutno pa smo še v ustvarjanju ekipe, saj nas je veliko igralcev zapustilo. Pričakujem pozitivno energijo, dobro delo in da se gledalci v čim večjem število vrnejo na stadion," je za klubsko spletno stran dejal 56-letni Pušnik.

Velenjčane so v prestopnem roku za zdaj zapustili Stjepan Babić, Jean-Claude Billong, Denis Grbić, Senad Jahić, Luka Prašnikar, Bojan Vručina in Darko Zec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.