Šport > Nogomet
22 ogledov

Radujko: "Leteli smo po igrišču!"

olimpija široki stožice evropska liga 2011 Anže Petkovšek
Kapetan Olimpije Dalibor Radujko je pravo kapetansko predstavo na tekmi proti Širokem Brijegu kronal z dvema zadetkoma v treh minutah. "Demolirali smo jih," je po tekmi za Žurnal24 povedal Radujko in dodal, da čez šest dni v Stožicah na obračunu z irskim Bohemiansom pričakuje vsaj deset tisoč gledalcev. Gol je proslavil z dudo.

Potrebovali ste zadetek, na koncu ste v treh minutah prav vi zabili dva. Kako bi strnili občutke?
Rekel bom takole – ob pravem času sem bil na pravem mestu. Od samega začetka smo bili boljši nasprotnik in že v Širokem Brijegu smo videli, da to ekipo lahko izločimo. Potrebovali smo podporo gledalcev in jo dobili. Leteli smo po igrišču.

 

Prav ta prvi zadetek je bil ključen. Videlo se je namreč, da vas Široki samo čaka, saj se jih je vseh enajst postavilo za žogo ...
Igrajo postavitev 4-2-3-1, kjer samo čakajo na našo napako, da bi nas nato kaznovali iz protinapada. Ampak mi smo bili na to pripravljeni, igrali smo našo 'pas' igro in zasluženo zmagali.

Vaš prvi zadetek je izgledal malce čudno. Ste vedeli, kaj počnete?
Točno sem vedel, ker je bil igralec tako postavljen, da bo žogo izbil. Vedel sem, da lahko gol dam samo tako, da se vržem s celim telesom in preusmerim žogo v gol. To mi je tudi uspelo in s tem sem zelo zadovoljen.

S čim ste na koncu zadeli – z bokom?
Niti sam ne vem, samo vrgel sem se s celim telesom, drugo pa me ne zanima (smeh). Dejstvo je, da je gol bil.

Gre za veliko zmago, tako za vas igralce kot za celoten klub. Mladi nogometaši so dokazali, da lahko tudi evropske tekme odigrajo na najvišjem nivoju ...
Samozavest si moramo dvigniti. Vsako tekmo moramo biti boljši in dominantni na igrišču. V bistvu smo morali dokazati sebi in celi Ljubljani, da zmoremo. S pomočjo navijačev smo brez dvoma še boljši, tako da v četrtek pričakujem, da nam bo pomagalo vsaj deset tisoč gledalcev.

 

Boljšo reklamo bi verjetno težko naredili, kajne?
Že od drugega dela sezone se trudimo narediti dobro reklamo, da nas ljudje pridejo pogledat in vzpodbujat, ker imamo stadion v največjem, glavnem mestu Slovenije. Počasi mora biti Ljubljana tudi glavno mesto nogometa.

Ali o nasprotnikih v naslednjem kolu (Bohemians, op. a.) veste še kaj drugega kot to, da so Irci?
Po pravici povedano nimam pojma, kdo je nasprotnik, vem samo, da je iz Irske, enako je bilo s Širokim Brijegom. Gremo sproščeno naprej in to je to.

 

Verjetno pa niso nič slabši nasprotniki od Širokega?
Slabši niso, ampak bolj tehnično podkovani so po mojem mnenju igralci Širokega. Imajo nekaj dobrih igralcev, a mi smo jih z našo 'pas' igro demolirali in zasluženo zmagali.

Izgleda, kot da boste za vedno vztrajali pri tej 'pas' igri – podajali si boste do smrti, četudi vas bo nasprotnik silil v spremembe?
Točno tako. Trener to zahteva od nas, to poskušamo delati že od drugega dela prvenstva in mislim, da bomo v takem ritmu in v takšnem tempu tudi nadaljevali. To je naš sistem igre in gotovo ga ne bomo spreminjali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.