Šport > Nogomet
164 ogledov

Razplet večnega derbija po željah policije

Nogometna tekma med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Anže Petkovšek
Na večnem derbiju v Stožicah ni bilo večjih navijaških izgredov, so sporočili s policijske uprave Ljubljana.

Nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom v ljubljanskih Stožicah si je po podatkih policije ogledalo približno 13.000 ljudi, od tega okrog 1200 domačih organiziranih navijačev in 400 gostujočih organiziranih ter še okrog 260 simpatizerjev gostujočih navijačev. Večjih izgredov ni bilo, še največ težav je varuhom reda povzročila pirotehnika.

Nogometna dvoboj med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Veliki derbi Šport Po 90 minutah brez sprememb na lestvici

Zaradi uporabe in vnosa pirotehnike bosta zoper dva kršitelja, od katerih je eden mladoleten, podana obdolžilna predloga. Zoper tri kršitelje, dva iz gostujoče organizirane navijaške skupine in enega iz domače, so bili prav tako zaradi uporabe pirotehnike izdani plačilni nalogi. Zoper slednje bodo policisti izrekli tudi ukrepe prepovedi udeležbe na športni prireditvi za obdobje dveh let, so sporočili s policijske uprave Ljubljana.

Prav tako zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma poškodovanja tuje stvari, stolov. Ker je bilo med tekmo uporabljenih več pirotehničnih sredstev na tribunah z organiziranimi navijači, policisti prav tako skušajo identificirati kršitelje, kar se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Policisti so imeli v postopku eno osebo zaradi suma posedovanja prepovedane droge in bo zaradi najdene konoplje uveden prekrškovni postopek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.