Šport > Nogomet
33 ogledov

Razpoloženi Mou: "Postrigel sem se sam. Poceni je."

Martino Ajax Barcelona Liga prvakov Amsterdam Arena
1/22
EPA
Trener Barcelone Gerardo Martino je pred torkovo tekmo Lige prvakov proti Ajaxu pogumno napovedal, da si želi izenačiti le en rekord Josepa Guardiole – tistega, ki zadeva osvojene pokale. José Mourinho tudi o svoji novi pričeski.

Barcelona lahko pri svojih "idejnih očetih"  v Amsterdamu jutri izenači rekord Josepa Guardiole, ki je v sezoni 2011/12 moštvo popeljal na 21 tekem dolg niz nepremagljivosti v vseh tekmovanjih. Njegovega naslednika Gerarda Martina bolj kot rekordi skrbijo poškodbe, zaradi katerih pa ekipa na zadnji ligaški tekmi ni prav nič trpela.

"Ajax je klub, ki dobro dela v mladinskih selekcijah, iščejo igralce z 'dobrimi nogami'. To bo zelo težek nasprotnik," je na novinarski konferenci v Amsterdamu dejal še vedno nepremagani Martino. Slednji kljub uspehom na začetku svoje debitantske sezone še vedno ni prepričal romantikov v Barceloni, da Katalonci igrajo "malce bolj direktno" pa je priznal tudi njihov nekdanji član in zdajšnji trener Frank de Boer.

Na obzorju nov debi mladca

"Videl sem fotografije v tunelu in videli smo lahko tiste, ki so bili odgovorni, da se zdaj igra na takšen način. Ta ekipa je močno vplivala na igro Barcelone," je na zgodovinska dejstva opozoril Martino, ki je moral na sezonam poškodovanih po tekmi z Granado (4:0) uvrstiti še Brazilca Adriana, zaradi česar bi lahko Argentinec znova ponudil kakšen debi članom B-ekipe. Nazadnje je na Camp Nouu navdušil že debitant Adama Traoré.

"Želimo si zmage, čeprav nam ugajata oba rezultata. Če bo igral Patric (desni bočni branilec Patricio Gabarrón, op. a.) naj to ne pomeni, da ta tekma ni pomembna. Če bo igral on ali kdo drug od mladcev, potem bo igral zato, ker menimo, da lahko z njim dobimo tekmo. Izenačenje rekorda Guardiole? Všeč bi mi bilo izenačiti njegov dosežek iz leta 2010 – s šestimi pokali v vitrini."

Pinto: "Ni mi trebno dokazovati ničesar"

Vrata Barçe bo ob odsotnosti poškodovanega prvega vratarja Víctorja Valdésa spet branil karizmatični južnjak José Manuel Pinto, ki se je na svojem ligaškem debiju med vikendom izkazal in ohranil mrežo nedotaknjeno.

"Te tekme jemljem kot nekaj normalnega. To jemljem kot nagrado za moje delo in konstantnost. Mislim, da mi ni potrebno dokazovati ničesar. Vesel sem in imam srečo, da lahko uživam na takšnih tekmah," je dejal Barcelonin veteran.

Klopp Borussia Dortmund Napoli Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
"Potrebno je priznati, da je bil Víctor Valdés morda vratar, ki je bil v najboljši formi na svetu, nadomestiti ga pa je zame cilj, s katerim bom lahko zrasel na profesionalnem in osebnem nivoju."

Borussia ostaja na samozavestni poti

Jürgen Klopp preživlja enega najtežjih obdobij kot trener Borussie Dortmunda. Pred prihodom Napolija mu ga je na Signal Iduna Parku še dodatno zagrenil Bayern, ki je dobil ligaški "klassiker" s 3:0, lanskoletni finalisti pa so v velikih težavah tudi v skupini F Lige prvakov, kjer so zaostali za vodilnima Arsenalom in Napolijem.

"Imamo občutek, da nam v tem delu tekmovanja manjka nekaj točk," je v ponedeljek pred sedmo silo govoril Klopp. "Ampak z naše samozavestne poti nas ne bodo odvrnili tako hitro. Če bo šlo tako, kot si želimo, potem bo skupina izenačena do zadnjega tekmovalnega dne. Ni mi pomembno, kako bo šla jutri žoga v mrežo, važno je le, da bo šla notri. Dobro je, da se je vrnil Łukasz Piszczek, to nam daje več opcij."

Mourinho se že veseli božičnih "praznikov"

Chelseajev trener José Mourinho se je v Baslu bolj kot evropske tekme proti klubu, ki je šokiral njegove Londončane na prvi tekmi, veselil prihajajočega božičnega sporeda na Otoku. Po Portugalčevem mnenju ga lahko preživijo le pogumni, pošalil pa se je tudi iz poraza Tottenhama proti Manchester Cityju, saj meni, da je bolje izgubiti eno takšno tekmo z 0:6 kot šestkrat z 0:1.

"To je obdobje, ki mislim, da ga lahko preživijo le pogumni, ker je težko," je v Švici novinarjem povedal Mourinho. Slednji si želi, da bi si Chelsea s točko že zagotovil napredovanje in si tako malce olajšal preostanek decembra, ko sledi še tekma s Steauo.

Postrigel se je s Torresovim brivnikom

"Za božič se nabere tako veliko tekem. Mora ti uspeti s posebno skupino igralcev, s posebno miselnostjo, moraš uživati v situaciji in pozabiti, da nimaš božičnih praznikov kot španski, italijanski in nemški igralci. To je obdobje, ki mi je všeč, kjer menim, da lahko svojo vlogo odigra celo moštvo, ne le prva ekipa. Užival sem, ko sem bil pred leti v Angliji, to sem pogrešal v Španiji in Italiji. Če lahko jutri zaključimo posel, potem lahko rečemo, da bomo imeli namesto devetih le osem tekem," je nadaljeval dobro razpoloženi Mourinho.

"Igralcem vedno ponavljam, da je to trenutek, ko se lahko vsi počutijo pomembne, vsi pa imajo priložnost, da pokažejo, kaj lahko storijo. Ne spomnim se enega kola, ko je zmage vpisalo vseh šest kandidatov za naslov, naslednji teden bo spet nekdo izgubil točke. To je Premier League. Zato se v Španiji ljudje pritožujejo, da prvenstvo ni dobro, zato se v Nemčiji pritožujejo, da prvenstvo ni dobro. Ne bi se smeli pritoževati nad našo Premier League, morali bi reči, da je to najboljše prvenstvo na svetu. Bolje je izgubiti eno tekmo z 0:6 kot šest tekem z 0:1. Bolje je, čeprav bolj boli."

Portugalec je ob smehu vsem zbranim še razkril, da si je novo pričesko oblikoval kar sam, pomagal pa mu naj bi napadalec Fernando Torres

"Fernandu sem rekel, da mi da svoj brivnik. Sam sem se ostrigel pred ogledalom. To je poceni," je z velikim nasmeškom dejal Mourinho. "Preden sem se vrnil domov, sem poslal sliko, da bi videl, če me bodo spustili skozi vrata. Ja, ni bilo problema."

Liga prvakov, skupinski del, 5. krog:

Skupina E

Torek ob 20.45:
Basel – Chelsea
Steaua – Schalke 04

Lestvica: 1. Chelsea 9 točk, 2. Schalke 6, 3. Basel 5, 4. Steaua 2.

Skupina F

Ob 20.45:
Arsenal – Marseille
Borussia Dortmund – Napoli

Lestvica: 1. Arsenal 9 točk, 2. Napoli 9, 3. Dortmund 6, 4. Marseille 0.

Skupina G

Ob 18.00:
Zenit – Atlético Madrid

Ob 20.45:
Porto – Austria

Lestvica: 1. Atlético 12 točk*, 2. Zenit 5, 3. Porto 4, 4. Austria 1.

Skupina H

Ob 20.45:
Ajax – Barcelona
Celtic – AC Milan

Lestvica: 1. Barcelona 10 točk, 2. Milan 5, 3. Ajax 4, 4. Celtic 3.
* – že v osmini finala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.