Šport > Nogomet
56 ogledov

Rdeči vragi imajo 44 milijonov razlogov

jose mourinho EPA
Nogometašem Manchester Uniteda grozi 25-odstotno znižanje plače, če se ne bodo uvrstili v prihodnjo sezono Lige prvakov.

Angleški nogometni prvoligaš Manchester United se krčevito bori za uvrstitev v Ligo prvakov, če rdečim vragom to ne bo uspelo, pa bodo igralci skupaj ostali brez 44 milijonov evrov. Vsak nogometaš bi v tem primeru moral prepustiti 25 odstotkov plače, poročajo angleški mediji.

Nogometaši Uniteda imajo v pogodbah klavzule, s katerimi jim lahko uprava odvzame četrtino plače, če se ekipa ne uvrsti v Ligo prvakov. Rdeči vragi so v lanski sezoni osvojili peto mesto, igralci pa so zaradi tega izgubili kar 35 milijonov.

Še najboljša možnost, da se United uvrsti v Ligo prvakov, je, da osvoji naslov v Evropski ligi. V finalu tega tekmovanja bodo igrali z Ajaxom. V Premier ligi je United na šestem mestu, daleč od mest, ki prinašajo vstopnico za skupinski del najmočnejšega klubskega tekmovanja.

Rodriguez na Old Trafford

Kljub temu, da bo United morda ostal brez Lige prvakov, pa španski mediji pišejo, da se je z upravo madridskega Reala dogovoril za prestop kolumbijskega zvezdnika Jamesa Rodrigueza.

james rodriguez zinedine zidane | Avtor: EPA EPA
Podrobnosti prestopa naj bi kluba dorekla do konca tedna, James bo rdeče vrage stal 50 milijonov evrov, Real in United pa naj bi prestop potrdila v nedeljo. Tudi oče Jamesa Rodrigueza, Juan Carlos Restrepo, je potrdil, da je njegov sin blizu prestopa na Old Trafford.

James Rodriguez se je pred tremi sezonami preselil v Real iz Monaca, Madridčani so zanj odšteli 70 milijonov evrov. Odkar je trener Reala Zinedine Zidane pa vezist igra malo. Britanski mediji so zgodbi dodali še eno podrobnost. James želi dres s številko 10, ki je trenutno v lasti Wayna Rooneyja, ta pa je blizu odhoda z Old Trafforda.

Britanski The Sun pa je poročal, da je zvezdnik Uniteda in eden najbolje plačanih nogometašev v Angliji Rooney dobro izkoristil odsotnost soproge Coleen in otrok ter odšel v kazino, tam pa v le dveh urah zapravil pol milijona funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.