Šport > Nogomet
39 ogledov

Rdeči vragi kupujejo in kupujejo

Morgan Schneiderlin EPA
Pri Manchester Unitedu so v zadnjih dneh že nabavili Italijana Mattea Darmiana in Nemca Bastiana Schweinsteigerja, kolonijo tujcev pa je zdaj povečal še Francoz Morgan Schneiderlin.

Francoski nogometni reprezentant Morgan Schneiderlin je z rdečimi vragi podpisal štiriletno pogodbo, po poročanju angleških medijev pa bo njegov dosedanji klub Southampton, za svetnike je Francoz igral že v tretji angleški ligim prejel okoli 35 milijonov evrov.

Schneiderlin je četrta okrepitev ekipe nizozemskega trenerja Louisa van Gaala. Že pred tem so na Old Trafford prišli Nizozemec Memphis Depay, Italijan Matteo Darmian in Nemec Bastian Schweinsteiger.

Petindvajsetletni vezist se je na Otok preselil leta 2008 iz Strasbourga, Southampton je zanj odštel 1,5 milijona evrov. Francoz je bil dolgo želja Manchester Uniteda, pred dvema tednoma je Southamptonu ponudil 28 milijonov evrov, kar pa ni bilo dovolj. 

"Navdušen sem, da sem igralec Manchester Uniteda. Ko sem izvedel, da se United zanima zame, je bilo enostavno sprejeti odločitev. Sedem let sem bil srečen pri Southamptonu, klub bo za zmeraj v mojem srcu. Nisem pa smel zamuditi priložnosti, da sem del tako velikega kluba," je povedal Schneiderlin.

Schweini tudi uradno

Že prej je bilo jasno, da bo v United prestopil tudi Schweinsteiger, danes je to postalo še uradno. "Neizmerno sem užival v letih pri Bayernu. Za mano je izjemna športna pot in odločitev za slovo ni bila lahka. A Manchester United je edini klub, ki sem ga pripravljen zamenjati za Bayern. Veselim se novih izzivov v eni najmočnejših lig na svetu," je Schweinsteiger ob predstavitvi polaskal novim delodajalcem.

"Bastiana poznam, seveda. Skupaj sva delala že pri Bayernu, vesel sem, da bo zdaj pri nas v Manchester Unitedu. Je pravi profesionalec, brez dvoma bo prinesel izjemen prispevek k razvoju naše ekipe," pa je dodal  van Gaal.

Nogometaš je sicer kar 17 sezon, odkar je pri 14 letih prišel v mesto, preživel v različnih selekcijah bavarskega kluba in bil eden od ljubljencev navijačev. Z njim je osvojil 20 različnih lovorik, zabil 66 golov in se pri uradnih članskih tekmah ustavil natančno pri številki 500. Prvo tekmo je odigral leta 2002, zadnjo pa v prejšnji sezoni bundeslige proti Mainzu.

Novi vratar pri Chelseaju

Prvak Chelsea pa je v svoje vrste pripeljal vratarja izbrane vrste Bosne in Hercegovine Asmirja Begovića. Osemindvajsetletni zdaj že nekdanji član Stoke Cityja je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo. Londončani so po poročanju otoških medijev zanj odšteli 11 milijonov evrov odškodnine.

"Užival sem pri Stoku, ampak začutil sem, da moram sprejeti to ponudbo, da se še naprej razvijam in si postavim nove izzive," je dejal Begović, ki je v Stoke prišel leta 2010 iz Portsmoutha. Begović, ki bo za mesto med vratnicama tekmoval z belgijskim reprezentantom Thibautom Courtoisom, je druga poletna okrepitev Chelseaja. Ta si je pred tem do konca sezone izposodil kolumbijskega napadalca Radamela Falcaa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.