Šport > Nogomet
112 ogledov

Rdeči za Verbiča, Kampl obsedel

Mijo Caktaš, Hajduk EPA
Slovenski reprezentant je dobil direkten rdeči karton, København pa je zaključil svojo evropsko pot.

Benjamin Verbič je bil po fantastičnem zadetku na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa tokrat tragična figura obračuna, saj je njegov København tudi po zaslugi njegove izključitve položil orožje pred Jabloncem in izpadel (2:3).

Gostje so po zadetkih Tomasa Wagnerja v prvem in Jana Gregusa v drugem polčasu že vodili z 0:2, po izključitvi Verbiča v 64. minuti, šlo naj bi za prigovarjanje glavnemu sodniku, pa je Nicolai Jørgensen znižal izid slabih deset minut kasneje. Martin Pospíšil je razrešil vse dvome v 83. minuti, Federico Santander pa je vsaj malce pomiril nezadovoljni Telia Parken z zadetkom za končnih 2:3.

 

BVB brez pomoči Kampla napredoval

Borussia Dortmund je po uvodnih krčih doma povozila Wolfsberger, žal brez aktivnega doprinosa Kevina Kampla, ki je s klopi spremljal izjemno predstavo črno-rumenih v drugem polčasu (5:0). Marco Reus je sosede načel šele v 48. minuti, mrežo ekipe Tadeja Trdine (v igro je vstopil za zadnjih 23 minut) pa sta nato do vrha napolnila Pierre-Emerick Aubameyang in Henrik Mkitarjan s hat-trickom. Novi trener nekdanjih evropskih prvakov Thomas Tuchel je ponudil priložnost Gonzalu Castru, Jonasu Hofmannu in Svenu Benderju, a ne Kamplu, ki je imel težave s prebojem v prvo postavo že v zadnjih tednih pretekle sezone, ko je ekipo pred slovesom še vodil Jürgen Klopp.

Napredoval le še Milec

Omonia se je v domači Nikoziji brez pomoči slovenskega reprezentanta Andraža Kirma, ki ga ni bilo niti na klopi, poslovila od nadaljnjega tekmovanja v kvalifikacijah za uvrstitev v skupinski del tekmovanja proti Brøndbyju (2:2). Teemu Pukki je z dvema zadetkoma v 2. in 39. minuti dvakrat poskrbel za vodstvo gostov, ki ga je v 16. minuti najprej izničil Cillian Sheridan z najstrožje kazni. Po tem, ko je Pukki šest minut pred iztekom rednega dela prvega polčasa znova zadel, je Sheridan tik pred odhodom v slačilnice spet izenačil - znova z enajstih metrov.

Istanbul Başakşehir, ki tokrat ni računal na Rajka Rotmana, je doma klonil proti AZ Alkmaarju (1:2) in se prav tako poslovil od nadaljnjega tekmovanja. Rene Mihelič je za Debrecen zaigral, ko je bilo pri Rosenborgu že vse odločeno - Madžari so po porazu z 1:3 izpadli s skupnih 6:3. Več sreče je imel še en nekdanji član Maribora Martin Milec, ki je za Standard znova odigral vseh 90 minut v Sarajevu, kjer so Belgijci proti Željezničarju slavili z golom Jelleja van Damma v drugem polčasu in napredovali s 3:1.

West Ham izpadel, Hajduk ostaja v igri

Slaven Bilić | Avtor: EPA EPA
Rezultat večera je brez dvoma uspel Astri, ki je Slavenu Biliču kot trenerju West Ham Uniteda zadala sramoten poraz in njegovo oslabljeno moštvo (večji pomen je nekdanji selektor Hrvaške s klubom pripisal začetku Premier League) izločila iz Evrope (2:1). Romuni so napredovali s skupnih 4:3, čeprav so prek Manuela Lanzinija že v četrti minuti povedla "kladiva", toda hitra zadetka Constantina Budescuja sta v prvem polčasu poskrbela za preobrat na izenačeni tekmi, kjer so imeli več sreče nato romunski palčki.

V Evropi ostaja tudi Hajduk. Dalmatinci so tudi na drugi tekmi z enakim rezultatom ugnali norveški Strømsgodset (2:0). Hajduk je imel od 53. minute igralca manj, izključen je bil Zoran Nižić, toda tudi deseterica Splitčanov se je odzvala izvrstno in nemudoma povedla, ko je Franck Ohandza izkoristil napako domače obrambe in prišel do roba kazenskega prostora, kjer je lepo našel Mija Caktaša za enostaven vodilni zadetek.

V 77. minuti je Ohandza sprejel žogo blizu roba kazenskega prostora, nato pa po individualni akciji prelepo postavil končni izid. Hajduk je tako enako kot lani prišel v četrto predkolo, kjer bodo za ime nasprotnika Hrvati tako kot njihov veliki rival zagrebški Dinamo izvedeli jutri na žrebu v Nyonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.