Šport > Nogomet
117 ogledov

Verbič potreboval tri minute za prvi gol

Matjaž Kek Rijeka Feyenoord Evropska liga Reševalni pas/Twitter
Od slovenskih legionarjev, ki so nastopali v Evropski ligi, je bil najuspešnejši novi član FC Københavna Benjamin Verbič.

Benjamin Verbič, ki je pred to sezono prestopil iz Celja v FCKøbenhav, je potreboval manj kot tri minute, da se je vpisal med strelce v svojem novem klubu. Na tekmi proti valižanskemu Newtownu je zadel po podaji Petra Ankersena že na začetku tekme. Danci so do konca dvoboja zabili še en zadetek, slovenski reprezentant pa je bil zamenjan v sodnikovem podaljšku drugega polčasa.

Precej manj uspešna je bila Rijeka, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, člana kvarnerskega kluba pa sta tudi Miral Samardžić in Roman Bezjak. Gostitelji so imeli 65 odstotkov časa žogo v svoji posesti, a so po napakah v obrambi prejeli kar tri zadetke in klonili z 0:3 proti škotskemu Aberdeenu. Samardžić je odigral celotno tekmo, Bezjak pa je v igro vstopil v 55. minuti, ko so gostje nepričakovano že vodili z 0:2. Slovenski napadalec je imel v zaključku zekme najlepšo priložnost za domače, a je po hitri podaji z levega boka v padcu okroglo usnje uspel poslati le v vratarja tekmecev.

Kot rezervista sta na zelenico stopila tudi Andraž Kirm in Vito Plut. Slednji je z Birkirkaro gostoval pri West Hamu, angleški velikan pa je šele v zadnjih minutah dvoboja doma ugnal malteškega palčka. V 90. minuti je za četo Slavena Bilića zadel branilec James Tomkins. Plut je v igro vstopil v 68. minuti. Kirm je v dresu ciprske Omonie odigral le tri minute več, s soigralci pa je iztržil remi brez zadetkov na gostovanju pri poljski Jagielloniji.

Po poraznem tednu za hrvaške klube, Dinamo v kvalifikacijah za Ligo prvakov ni uspel ugnati luksemburškega predstavnika, izgubila pa sta Hajduk in Rijeka, je za nekaj utehe hrvaškim ljubiteljem nogometa poskrbela Lokomotiva. Ta je dolgo vodila z 2:0, a v zaključku tekme pred domačimi gledalci prejela zadetek proti solunskemu PAOKu.

Uspešnejša sta bila v evropski ligi srbska predstavnika. Čukarički, ki je v prejšnjem kolu izločil Domžale, je doma z 1:0 premagal Qäbäli, Vojvodina pa s 3:0 Spartaks Jūrmalo. Mladost Podgorica je v gosteh z 1:0 ugnala albanski Kukës, makedonski Rabotnički pa je v gosteh prejel zadetek v 87. minuti proti Jelgavi.
 
Rezultati:
Jagiellonia - Omonia 0:0
West Ham - Birkirkara 1:0
Koper - Hajduk 3:2
Lokomotiva - PAOK 2:1
Rijeka - Aberdeen 0:3
Vojvodina - Sprataks 3:0
Čukarički - Gabala 1:0
Ferencvaroš - Željezničar 0:1
Jelgava - Rabotnički 1:0
Kukesi - Mladost Podgorica 0:1

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.