Šport > Nogomet
28 ogledov

Real bo CSKA prinesel dva milijona dolarjev

José Mourinho
1/5
Reuters
José Mourniho je predstavnikom španskih medijev prepovedal, da bi z ekipo odleteli na gostovanje v Moskvo, kjer Real v torek ob 18. uri začenja prvo tekmo osmine finala Lige prvakov s CSKA. Rusi računajo na kar dva milijona dolarjev dobička od prodanih vstopnic.

"Moramo biti močnejši od vremenskih razmer, ki so drugačne in težke. Igrišče z umetno travo tudi ni enako kot običajno. Prav tako kot minus deset stopinj ni enako kot deset plusa,“ je bil na tiskovni konferenci v Moskvi, kjer CSKA za tekmo z Realom računa na kar dva milijona dolarjev dobička od prodanih vstopnic, rahlo filozofski José Mourinho, vendar: “Moramo prikazati svojo najboljšo igro, da bi preskočili te ovire.“ Portugalec se je sicer s CSKA večkrat srečal že kot trener Chelseaja in Interja: "Izgubili so Vagnerja Lova, a podpisali Seydouja Doumbio. Leto za latom igrajo v Ligi prvakov in povsem normalno jih je videti v drugem delu.“

Vojna med Mourinhem in novinarji se nadaljuje

V preteklosti so mediji brez večjih težav na gostovanja potovali skupaj z ekipo Reala, a odslej bo vse drugače. Mourinho se je odločil, da še nekoliko zaostri odnose s španskimi mediji in jim prepove, da bi potovali skupaj z ekipo. Portugalec s tem najbrž le vrača španskim kolegom, ki niso prav nič prizanesljivi do metod portugalskega strokovnjaka in igre njegovih galaktikov. "Nekateri mediji ob igrah belega baleta iščejo dlako v jajcu, Portugalec pa jim nikakor ne ostaja dolžen," je ob tem zapisala odlično obveščena Marca.

Mourinho je v preteklosti nekaterim novinarjem že prepovedal obisk treningov, večkrat jih je pustil tudi brez izjav, zdaj pa je napravil še korak več v smer slabih odnosov z mediji. Novinarji so se tako že morali sami organizirati za pot v Moskvo. Zagotovo lahko pričakujemo ostre zapise v španskih medijih, če se Real v domovino ne bo vrnil z izdatno zmago, ki bo podkrepljena še z odlično igro.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme (torek):

18:00:
CSKA – Real Madrid

20:45:
Napoli – Chelsea

Zenit : Benfica 3:2 (1:1)
Širokov (27, 88), Semak (71); Maxi Pereira (20), Cardozo (87)

Milan : Arsenal 4:0 (2:0)
Boateng (16), Robinho (37, 49), Ibrahimović (80/11-m)


Lyon : Apoel 1:0 (0:0)
Lacazette (58)

Bayer Leverkusen : Barcelona 1:3 (0:1)
Sanchez (41, 55), Messi (88); Kadlec (52)



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.