Šport > Nogomet
18 ogledov

Farmacevti brez leka za Barcelono

Guardiola Barcelona novinarska konferenca Real Madrid Clasico
1/9
EPA
Barcelona je napravila velik korak k četrtfinalu Lige prvakov, potem ko je v Leverkusnu premagala domači Bayer s 3:1. Lyon slavil proti Apoelu.

"Takšne tekme so kot sanje,” je pred dvobojem z Barcelono dejal športni direktor Bayerja Rudi Völler, igralci Leverkusna pa so se izognili nočni mori, a mirnega spanca pred povratnim dvobojem ne bodo imeli.

Premoč v vseh pogledih

Nogometaši iz Leverkusna so bili sicer v prvem polčasu povsem v podrejenem položaju, a so Kataloncem zaprli vse poti do svojega gola. O premoči gostov vse pove podatek, da je imela Barcelona do 33. minute kar 81 odstotkov časa žogo v svoji posesti, razmerje podaj pa je bilo že sredi polčasa kar 339:55 v korist branilcev evropskega naslova. Gostitelji so se sanjsko branili do 41. minute, nato pa prvič naredili napako v obrambi, kar je po podaji Lea Messija in samostojnem pobegu s sredine igrišča izkoristil Čilenec Alexis Sánchez.

Naposled le spektakel

Bayer je po zaostanku precej odločneje krenil v drugi polčas, po vsega sedmih minutah pa je z glavo zadel Čeh Michal Kadlec. A veselje domačih je trajalo le tri minute, ko je še enkrat udaril Sánchez, tokrat po lepi asistenci Cesca Fábregasa. Tudi v nadaljevanju tekme so se vrstili napadi na obeh straneh, obe ekipi je po enkrat zaustavila vratnica, piko na i k zmagi gostov pa je v 88. minuti postavil Messi.

Blizu napredovanja v četrtfinale je tudi Lyon, ki je doma z 1:0 ugnal Apoel iz Nikozije. Ciprčani so se dolgo kosali s favoriziranimi Francozi, edini gol na tekmi pa je v 58. minuti zabil Alexandre Lacazette.

Sredin večer

V sredo bosta na sporedu tekmi Zenit St. Peterburg - Benfica Lizbona in AC Milan - Arsenal, v torek, 21. februarja, bosta na sporedu dvoboja CSKA Moskva - Real Madrid in Napoli - Chelsea, v sredo, 22. februarja, pa še Basel - Bayern München in Olympique Marseille - Inter Milano. (STA)

Liga prvakov, osmina finala, torkovi tekmi:

Lyon
: Apoel 1:0 (0:0)
Lacazette (58)

Bayer Leverkusen : Barcelona 1:3 (0:1)
Sanchez (41, 55), Messi (88); Kadlec (52)


Komentarjev 1
  • tralala 07:39 15.februar 2012.

    Farmacevti brez LEKA? LEKA?!