Šport > Nogomet
8 ogledov

"Real bo jutri enoten"

Ancelotti Real Madrid novinarska konferenca pred Bayernom Liga prvakov EPA
Trener Reala Carlo Ancelotti se je pred povratno tekmo proti Juventusu kritično odzval na navedbe agenta Garetha Bala, ki je dejal, da bi morali Valižanu soigralci več podajati.

"Vidim, da je ekipa osredotočena in ima željo, da polfinale spremeni v še en finale. Ne gre za ekstremno, ampak za pomembno situacijo. Lahko gremo v finale in spišemo zgodovino kot prva ekipa, ki je ubranila naslov v Ligi prvakov. Vse bomo storili za zmago," je uvodoma na novinarski konferenci dejal Carlo Ancelotti.

Na zadnji prvenstveni tekmi proti Valencii (2:2), ko je Real zapravil realne možnosti za naslov, so navijači Madridčanov žvižgali Ikerju Casillasu. "Kot mi je znano, ima Casillas veliko izkušenj, tako da ga to ne bo oviralo, ampak motiviralo," je na to temo povedal Ancelotti.

V kader aktualnih evropskih prvakov se je vrnil Karim Benzema. "Benzema je v redu. Na 100 odstotkih. Potreboval je nekaj časa za rehabilitacijo, a sedaj lahko igra. Chicharito odlično išče globino in pritiska na zadnjo linijo, toda Karim lahko igra na sredini moštva. Dvomim le o tem, ali ga postaviti v prvo postavo, saj mesec dni ni igral in bi nam lahko s svojo kakovostjo bolj koristil v nadaljevanju, ko bo tempo malce nižji," je razkril Italijan, ki ni odpisal možnosti, da bi v vezni liniji, ob odsotnosti Luke Modrića, spet zaigral Sergio Ramos.

"Ekipa je na zadnjih tekmah proti Sevilli in Valencii igrala dobro, a nam je zmanjkalo osredotočenosti pri malenkostih in to nas je drago stalo. Temu se moramo tokrat izogniti. Moramo biti potrpežljivi in močnejši, kot na prvi tekmi. Prednost Juventusa je minimalna. Ne bo igralo vloge, ali bodo začeli s tremi, ali štirimi branilci. Mi imamo svojo idejo," je o zadnjih predstavah spregovoril Ancelotti.

Agent Garetha Bala je na začetku tedna dejal, da bi bil Valižan precej boljši, če bi mu soigralci več podajali žogo. Obenem so se pojavile govorice, da je Bale v slačilnici izoliran, ker ne govori dobro špansko. "Pogosto govorim z Balom, v Madridu je srečen. Nima problemov s kolegi. Ne razumem tega, kar je dejal njegov agent. Bolje bi bilo, da bi bil tiho. Toda vajeni smo, da ljudje veliko govorijo o nas. On Bala ni gledal na nobenem treningu, je izven naše skupine in je povedal malce preveč. Mislim, da ima Bale dobro sezono."

Real lahko postane prva ekipa, ki bi ubranila naslov v Ligi prvakov, odkar se ta igra po skupinskem sistemu v predtekmovanju. To bi utišalo tudi tiste, ki žvižgajo že ob malce slabših predstavah Reala v polju. "Velja za Ikerja ali Cristiana: včasih so žvižgi razumljivi, ker sledijo napakam. Včasih pa so nerazumljivi. Toda jutri bo drugače, saj se vsi zavedajo, kako pomembna je ta tekma. Stadion nam je znal že zelo pomagati in tudi jutri bo tako. Real Madrid bo jutri enoten," je zaključil Ancelotti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.