Šport
11 ogledov

Pogba za 80 milijonov zapušča Juve

Paul Pogba EPA
Juventus in PSG sta že dosegla dogovor o višini odškodnine, sledijo še pogajanja o osebnih dohodkih francoskega reprezentanta.

"Če bo želel oditi, potem ga ne moremo zadržati," je pred nekaj tedni dejal prvi mož Juventusa Giuseppe Marotta. Govoril je seveda o Paulu Pogbaju, ki si ga v svojih vrstah želijo praktično vsi evropski velikani.

22-letni francoski reprezentant se je očitno odločil za selitev. Italijanska izdaja Goala je namreč razkrila, da se bo Pogba poleti preselil v domovino, točneje k Paris Saint-Germainu. Odškodnina bo znašala kar 80 milijonov evrov.

Ključen za prestop je igralčev agent Mino Raiola, ki je v dobrih odnosih z vodstvi obeh klubov. V prestop ne bo vpleten noben drug nogometaš, Bianconeri želijo konkretno denarno nadomestilo, ki ga bodo investirali v prenovo ekipe. Ko bo posel dokončan, bo Pogba peti najdražji igralec na svetu. Po uradnih podatkih bodo dražji le Gareth BaleCristiano RonaldoNeymar in Luis Suárez, peto mesto si bo Francoz delil s Jamesom Rodríguezom.

Pogba je v mladinskih kategorijah igral za Le Havre in Manchester United. Pri "rdečih vragih" je preživel tudi eno profesionalno sezono, a ni dobil prave priložnosti in od leta 2012 je pri Juventusu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.