Šport > Nogomet
16 ogledov

Real in Barça brez spodrsljaja

Barcelona EPA
V španskem nogometnem prvenstvu so v nedeljo odigrali štiri tekme 29. kola. Aktivna sta bila oba glavna pretendenta za naslov.

Moštvo Barcelone je brez kartoniranega Lionela Messija gostovalo pri skromni Granadi in z novimi tremi točkami (1:4) obdržalo stik z vodilnim madridskim Realom.

V prvem polčasu so Katalonci nizali priložnosti, toda na vodstvo so morali čakati vse do 44. minute, ko je po lepi dolgi podaji Jordija Albe in slabi postavitvi vratarja z lobom zadel Luis Suárez.

Drugi del se je začel po okusu domačih. V 50. minuti se je Jérémie Boga znašel sam pred vrati in natančno zadel daljši kot vrat. Zatem je Blaugrana spet zagospodarila na zelenici in v 64. minuti je po domiselni podaji Suáreza umirjeno zabil Paco Alcácer.

Ko je v 82. minuti rdeči karton prejel Uche Henry Agbo, so se možnosti domačih za presenečenje zmanjšale, ko je v naslednjih minutah srečno zadel Ivan Rakitić, pa je bilo vsega konec. Piko na i je v sodnikovem dodatku postavil Neymar.

Real z mukami strl Baske

Karim Benzema Real Madrid Alaves | Avtor: EPA EPA
Madridski Real je ostal na vrhu lestvice po težko priborjeni domači zmagi nad letos sila neugodnim Alavésom (3:0). "Los Blancos", ki so se pred srečanjem poklonili preminulemu legendarnemu nogometašu Juanitu, imajo v primerjavi s tekmeci odigrano eno tekmo manj.

Na stadionu Santiago Bernabéu so domačini začeli napadalno in do zaslužene prednosti prišli v 31. minuti, ko je po podaji Danija Carvajala zabil Karim Benzema. Francoz je bil v predhodnem poteku akcije sicer v rahlem prepovedanem položaju.

V drugem delu je Alavés zaigral bolj ambiciozno in si ustvaril nekaj obetavnih situacij, toda obramba domačih je odbila vse nalete. V končnici srečanja sta zmago Madridčanov potrdila Isco z močnim strelom po asistenci Cristiana Ronalda ter Nacho, ki je v mrežo pospravil odbitek, potem ko se je prosti strel Garetha Bala odbil od prečke.

Sevilli le točka

Sevilla Sporting Gijon | Avtor: EPA EPA
Sevilla je padla na četrto mesto, potem ko je doma le remizirala proti Sportingu (0:0). Asturijci so tako prišli do pomembne točke v boju za obstanek. Andaluzijci so imeli skozi vso srečanje pobudo, pripravili so si nekaj izjemnih priložnosti, toda mreže niso uspeli zatresti.

Na edini preostali nedeljski tekmi je Valencia doma zanesljivo ugnala Deportivo La Coruña (3:0) in se utrdila v sredini lestvice.

La Liga, 29. kolo:

Granada - Barcelona 1:3 (0:1)
Boga 50.; Suárez 44., Alcácer 64., Rakitić 84.
RK: Agbo (Granada) 82.

Real Madrid - Alavés 3:0 (1:0)
Benzema 31., Isco 85., Nacho 88.

Valencia - Deportivo La Coruña 3:0 (2:0)
Garay 10., Albentosa 29./ag, Cancelo 91.

Sevilla - Sporting Gijón 0:0 (0:0)

Málaga - Atlético Madrid 0:2 (0:1)
Koke 26., Luís 74.

Villarreal - Eibar 2:3 (1:0)
Soriano 18., 89.; León 48./11m, Kike 54., Inui 77.

Osasuna - Athletic Bilbao 1:2 (0:2)
León 79.; Aduriz 12., Williams 44.

Real Sociedad - Leganés 1:1 (0:1)
Juanmi 53.; Szymanowski 29.

Espanyol - Real Betis 2:1 (0:0)
Fuego 87., Reyes 90.; Castro 78./11m

Ponedeljek:
Celta Vigo - Las Palmas

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.