Šport > Nogomet
31 ogledov

Real izrazil podporo Titu Vilanovi

tito vilanova EPA
Trener Barcelone Tito Vilanova je uspešno prestal operacijo obušesne slinavke, spodbudne besede španskemu strategu pa prihajajo tudi iz tabora največjih rivalov madridskega Reala. Beli balet sporoča, da mu želi čim hitrejše okrevanje.

iker casillas | Avtor: EPA EPA
Real Madrid je izrazil podporo, skrb in naklonjenost trenerju Barcelone Titu Vilanovi, ki je v četrtek uspešno prestal operacijo obušesne slinavke. Iz tabora aktualnih španskih prvakov sporočajo, da želijo Titu čim hitrejše okrevanje. ''Real Madrid želi izkazati podporo, skrb in naklonjenost trenerju Barcelone Titu Vilanovi in mu želimo čim hitrejše okrevanje. Real Madrid želi podporo nasloviti tudi na njegovo družino in klub,'' so v izjavi zapisali Madridčani.

Zdravstvene težave Tita Vilanove odmevajo tudi izven nogometnega sveta, športniki pa svojo podporo izkazujejo preko socialnih omrežij. Teniški superzvezdnik Rafael Nadal je na Twitterju zapisal: ''Vsa moč in podpora Titu Vilanovi. Vsi te podpiramo v času te preizkušnje,'' medtem ko je dirkač formule 1 Jaime Alguersuari dodal: ''Prepričan sem, da se boš prebil čez to.'' Pozitivne misli je poslal tudi trener Chelseaja Rafa Benítez, ki je v imenu modrih sporočil: ''Vsa podpora trenerju Barcelone.''

Puyol: ''Danes se počutimo bolje''

Novica o bolezni trenerja, s katerim so zabeležili rekordni niz v španski nogometni ligi, je prestrašila tudi nogometaše Barcelone. ''Bil je težak dan, še posebej zjutraj, ko nam je povedal novico. To je velik udarec, ki ga je težko 'prebaviti', ampak razložil nam je, kaj se dogaja in nam vlil poguma. Še preden je odšel, je že govoril o vrnitvi. Danes se počutimo bolje, saj je operacija uspela,'' je z olajšanim srcem povedal Carles Puyol in dodal: ''Mi smo odgovorna ekipa. Nadaljevati moramo v enakem ritmu in se veseliti Titove vrnitve. Najbolj mu bomo pomagali, če še naprej zmagujemo.''

carles puyol | Avtor: EPA EPA
Nogometaše Barcelone je novica presenetila. ''Nikoli niso zares pripravljen na kaj takega. Če se boriš, lahko premagaš vse in še naprej tekmuješ na najvišjem nivoju,'' je dodal Puyol, ki je besedo ali dve namenil še nasprotniku v spomladanskem delu Lige prvakov. Ples kroglic je Barçi namenil AC Milan. ''Osebno sem zadovoljen z žrebom. Povedal sem že, da rad igram proti Milanu. To je ekipa, ki sem jo vedno imel rad,'' je zaključil Španec.

Casillas: ''Tega dvoboja ne moreš izgubiti''

Španski reprezentant Iker Casillas prav tako upa, da  se Vilanova čim hitreje vrne na nogometne zelenice. ''Tito, lahko se prebiješ čez to. Vsi v nogometu in izven njega ti pošiljamo moč. Ne bi mogel imeti boljše ekipe. Tega dvoboja preprosto ne moreš izgubiti,'' je na Facebook profilu zapisal Casillas.

navijači espanyol | Avtor: EPA EPA
''Vse najboljše želim Titu Vilanovi in njegovim ljubljenim s strani celotne nogometne družine. Velik objem iz vsega srca,'' pa je dodal Sergio Ramos. Španskemu strategu sta nekaj besed namenila še Marcelo in Álvaro Arbeloa.

Tito kratek in jedrnat

Po pričevanju nogometašev pa Vilanova pred odhodom v bolnišnico ni pripravil velikega govora, ampak je raje kot o slovesu govoril o svoji vrnitvi. ''Ne skrbite, tokrat ni tako resno,'' je nogometašem povedal Španec in dodal: ''Cista je na drugem mestu in jo je lažje zdraviti.'' Za konec je dodal še nekaj spodbudnih besed in zaprosil, naj nadaljujejo z dobrim delom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.