Šport > Nogomet
13 ogledov

Real Madrid bo dobil 16. Francoza

Raphael Varane
1/3
EPA
Francoski branilec Raphaël Varane je tik pred prestopom v Real Madrid. Nogometaš drugoligaša Lensa naj bi h kraljevemu klubu prestopil v zameno za devet ali deset milijonov evrov, zdravniški pregled pa ga čaka v ponedeljek.

José Mourinho in Real Madrid nadaljujeta z neodmevnimi nakupi pred sezono 2011/12. Vizija je jasna: čim več univerzalnih nogometašev, s katerimi bi Portugalec dokončno preuredil moštvo po svojih željah. Naslednji beli baletnik v vrsti je Raphaël Varane, 18-letni branilec Lensa, ki bo na Santiagu Bernabéu novi nogometaš Reala postal v ponedeljek, ko bo opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo. Manjka le še uradna potrditev novice.

"Odhaja v Španijo, toda ne v ekipo, kot je Málaga, z veliko denarja. Odhaja k številki ena. Včeraj sem bil z nogometašem in prepričan sem, da bo oblekel dres Real Madrida," je v sredo povedal Lensov predsednik Gervais Martel. Navdušeni so tudi Varanejevi soigralci: "Če ga hoče Mourinho, potem to ni zato, ker hoče, da mu kosi travo! V vsakem primeru je eno leto, ki ga preživiš na treningih s Cristianom (Ronaldom) ali (Karimom) Benzemajem, vredno veliko več kot igranje ene sezone v Ligue 1," je dejal Tunizijec Ala Eddine Jahia.

Končna cena prestopa naj bi po ocenah španskih medijev znašala nekje med devetimi in desetimi milijoni evrov, Varane pa bo podpisal petletno pogodbo do leta 2016. Univerzalni branilec, ki lahko igra tudi na mestu zadnjega veznega, bo tako postal 16. Francoz v Realovi zgodovini. Možnosti sta dve: bo navdušil kot Zinedine Zidane ali pa bo odšel v anonimnosti. Še pomnite Juliena Fauberta? Igral je vsega 51 minut ...

Takole je Varane letos igral proti Auxerrju. V eni od akcij zaustavlja tudi Valterja Birso:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.