Šport > Nogomet
254 ogledov

Real Madrid bo tožil Inter

Modrić
Madridski klub se je obrnil na Mednarodno nogometno zvezo (Fifa).

Evropski nogometni prvak Real Madrid je Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) prijavil italijanski klub Inter Milan, ker naj bi domnevno na nepravilen način nagovarjal Luko Modrića k predčasni prekinitvi pogodbe.

Inter je 14. avgusta prejel pismo Fife, v katerem ga je ta obvestila o Realovi tožbi in preiskavi. Milanski klub je dva dni pozneje v pisnem odgovoru zapisal, da ni neposredno stopil v stik z 32-letnim veznim igralcem in da je Realova tožba neutemeljena, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V pravilniku Fife piše, da se klub ne sme dogovarjati z igralcem, dokler ne obvesti njegovega zdajšnjega kluba, na Santiagu Bernabeu pa trdijo, da je prejšnji teden Inter Modrićevim zastopnikom poslal ponudbo, v kateri hrvaškemu kapetanu ponuja višjo plačo kot Španci. Svoje ponudbe pa ni naslovil na Real Madrid, s katerim ima Modrić podpisano pogodbo do leta 2020, niti ni madridskega kluba obvestil o svoji nameri.

Fifa se mora zdaj odločiti, ali bo odprla primer ali ne.

luciano spalletti Resne obtožbe Šport Handanovićev klub bo tožil prvega moža La Lige

V Madridu se jim zdi jasno, da je Inter navezal stik z Modrićem, kar v Milanu zanikajo. V primeru, da bo Fifa Inter spoznala krivega kršenja pravil, Milančani naslednja dva prestopna roka ne bodo smeli pripeljati novih igralcev, poteg tega pa bodo morali plačati denarno kazen.

V petek se je sicer v Italiji končal prestopni rok, Modrić pa bo v nedeljo zaigral za Real v prvem krogu španskega prvenstva proti Getafeju. Če je imel hrvaški vezist z Interjem enostranske pogovore, se lahko zgodi, da štiri mesece ne bi smel igrati uradne tekme.

Modrić je sicer prejšnji teden z Realom dosegel dogovor, v skladu s katerim bo zaslužil vsaj 11 milijonov evrov letno.

Luka Modrić Konec sage Šport Modrić po izdatni povišici ostaja v Madridu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice