Šport > Nogomet
37 ogledov

Real mestu vrnil 20 milijonov

poklon Alfredu di Stefanu Real Madrid Atletico Madrid španski superpokal Bernabe EPA
Španski nogometni klub Real Madrid, ki slovi kot eden najbogatejših klubov na svetu, je moral mestnemu svetu Madrida vrniti 20,3 milijona evrov nezakonito pridobljenih sredstev zaradi nepremičninskih poslov.

Mestni svet Madrida je obvestil komisijo Evropske unije, da jim je Real Madrid nakazal 20,3 milijona evrov, ki jih je pridobil nezakonito.

Julija je evropska komisija od sedmih španskih klubov, ob madridskem Realu so bili to še Barcelona, Valencia, Athletic Bilbao, Osasuna, Elche in Hercules, zahtevala, da vrnejo 48 milijonov evrov, ki so jih neupravičeno pridobili od države iz naslova financiranja športnih klubov in uveljavljanja denarnih olajšav in s tem kršili davčno zakonodajo. V skladu s pravili Evropske unije države ne smejo zagotoviti državne pomoči za komercialna podjetja.

Zaplet star 18 let

Leta 1998 je Real je plačal mestni občini Madrid 595 tisoč evrov za parcelo občinskega zemljišča, vendar zaradi tehničnih težav ni prišlo do podpisa pogodbe.

Trinajst let pozneje je mesto Realu plačalo 22,7 milijona evrov odškodnine, po mnenju evropske komisije pa je bil ta znesek previsok za 18,4 milijona evrov, to pa je bila tudi nezakonita pomoč klubu. Skupaj z obrestmi je bil končni znesek 20,3 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.