Šport > Nogomet
24 ogledov

Real preživel Córdobo, CR7 izključen

Cristiano Ronaldo EPA
Nogometaši Reala so po 43 letih gostovali v Córdobi in spretno in srečno prišli do zmage, s katero so se utrdili na vrhu lestvice. Najboljši nogometaš leta Ronaldo izključen zaradi grobega namernega prekrška.

Nogometaši Reala so po 43 letih gostovali v Córdobi in spretno in srečno prišli do zmage, s katero so se utrdili na vrhu lestvice. Córdoba je po treh tekmah prekinila niz neporaženosti, čeprav bi si s pogumno predstavo zaslužila vsaj točko. Čeprav je Real Madrid imel rahlo terensko premoč, so imeli Andaluzijci lepše priložnosti, v končnici pa so imeli nekaj minut, ob izidu 1:1, tudi igralca več, ko je bil zaradi divje brce upravičeno izključen Cristiano Ronaldo. Za zmago Reala je zabil Gareth Bale

  • Kako je Ronaldo prejel rdeči karton? TUKAJ

Izenačen prvi polčas Srečanje je Real začel slabo, saj so domači že v drugi minuti prišli do enajstmetrovke, ko je žoga po strelu Bebéja z razdalje v roko zadela Sergia Ramosa. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Nabil Ghilas. Real je skušal hitro odgovoriti, toda domači so v začetnih minutah "leteli" na krilih vodstva in občinstva. V osmi minuti so Andaluzijci izpeljali nevaren protinapad po desni, toda pred vrati Florian Andone ni prišel do žoge, ko je bil v idealnem položaju za dosego zadetka. Po desetih minutah je Real prevzel terensko pobudo in začel kontinuirano kombinirati okrog kazenskega prostora domačih, toda Bale dvakrat ni prišel do žoge po predložkih s strani. Zato pa je bil na drugi strani še naprej nevaren Bebé, ki je v 18. minuti sprožil mimo gola, v 21. pa je z razdalje meril preveč po sredini vrat. 

V 27. minuti je Real prišel do izenačenja iz svoje prve prave priložnosti. Kot z desne je izvajal James Rodriguez, branilci na prvi vratnici niso uspeli razčistiti, na drugi pa je Karim Benzema žogo "zatlačil" v mrežo iz neposredne bližine. Do konca polčasa smo spremljali precej enakovredno predstavo brez večjih priložnosti.

Šokanten zaključek po okusu Reala 

Začetek drugega dela je potekal po podobnem scenariju kot zaključek prvega, Bebé z udarcem ni ogrozil Ikerja Casillasa, bolj vroče pa je bilo v 52. minuti, ko Andone ni prišel do strela z glavo tik pred vrati Reala. Domači so še naprej visoko pritiskali na branilce gostov in motili gostujočo organizacijo igre, kar je privedlo do napake v 55. minuti, ko je Federico Cartabia prišel do žoge in močno sprožil z 18 metrov, žoga pa je zletela za las mimo vrat.  

Ronaldo | Avtor: EPA EPA
V 68. minuti se je Andaluzijcem ponudila enkratna priložnost za ponovno vodstvo. Po dolgi žogi Raphaël Varane ni dobro ocenil odboja in Andone se je znašel sam pred Casillasom, žogo potisnil prek njega, a zadel le okvir vrat. Real je v zaključku tekme iskal vodilni zadetek, domači pa so dobro zapirali dostope do svojih vrat. V 79. minuti je z 20 metrov nevarno streljal Benzema, vratar Juan Carlos pa je žogo odbil v kot.

V 82. minuti je po predložku s strani prišlo do prerivanja pred vrati domačih, Cristiano Ronaldo, ki ni imel najboljše tekme, pa je izgubil živce in z divjo brco položil Edimarja Frago ter si upravičeno prislužil rdeči karton. 

Kljub igralcu manj je Real pritisnil in v 87. minuti je Bale izsilil prekršek na robu kazenskega prostora in sam izvajal prosti strel, v živem zidu je Cartabia nespametno visoko dvignil roko, v katero ga je zadela žoga, in zakrivil enajstmetrovko ter dobil drugi rumeni karton. Z bele točke je bil Bale zanesljiv in tako so tri točke odšle v Madrid.

Polna mreža stalne stranke

Precej bolj zanesljivo je do zmage prišla Barcelona. Lionel Messi in Neymar sta dosegla po dva zadetka za Katalonce, ki so v gosteh pri Elcheju slavili s kar 6:0. Barcelona je v tej sezoni že pred tokratno tekmo trikrat premagala Elche, pri tem pa zabila 12 zadetkov.

Leo Messi | Avtor: EPA EPA
Branilec Gerard Pique je odigral svojo 200. tekmo v La Ligi, lep dosežek pa je obeležil tudi z zadetkom v prvem polčasu. Še precej boljši je bil za gostujoče moštvo drugi polčas, saj so Katalonci poskrbeli za petardo v domačih vratih. Messi je v 55. minuti zadel iz enajstmetrovke po prekršku nad Neymarjem. Argentinec je sicer pred tokratnim strelom z bele točke zapravil kar štiri od sedmih penalov, ki jih je v zadnjem času izvajal za klub ali reprezentanco. Med tednom ga je v četrfinalu kraljevega pokala zaustavil tudi slovenski vratar Jan Oblak, a je nato Messi le potisnil žogo mimo Škofjeločana. Upov domačih navijačev na preobrat je bilo verjetno dokončno konec že v 57. minuti, ko je bil izključen vezist Faycal Fajr, ki je prejel svoj drugi rumeni karton na tekmi.

Največji zvezdnik Barcelone je kasneje še enkrat zatresel tekmečevo mrežo, bil pa je tudi podajalec pri obeh zadetkih Neymarja. Ta je sploh prvič zabil dvakrat v gosteh odkar nosi dres Barcelone. Zanesljivo zmago Barcelone je nato le še potrdil Pedro.

Nova odlična predstava Griezmanna

Do novih treh točk so prišli tudi branilci naslova. Atlético Madrid je predvsem po zaslugi francoskega reprezentanta Antoina Griezmanna zanesljivo premagal Rayo Vallecano s 3:1. Triindvajsetletni Francoz je bil vpleten v vse tri zadetke Atletov, v prvi polovici prvega polčasa je dvakrat zatresel mrežo, glavno vlogo pa je imel tudi pri avtogolu gostov.

Antoine Griezmann  | Avtor: EPA EPA
Griezmann je v 12 minuti izkoristil napako gostujoče obrambe. Prestregel je namreč podajo Ze Castra in nato brez težav premagal vratarja. Le deset minut kasneje mu je z glavo podal Mario Mandžukić, Francoz pa je bil znova uspešnejši od vratarja Toña. Kasneje je Roberto Trashorras še znižal zaostanek, a je v drugem polčasu po predložku Griezmanna Manucho žogo spravil v lasten gol. Proti koncu tekme so izbranci Diega Simeoneja stopili s stopalke za plin in tekmo mirno pripeljali do konca. V prvenstvu je tudi tokrat prednost v vratih domačih pred Oblakom dobil Miguel Ángel Moyà.

La Liga, 20. kolo:

Córdoba : Real Madrid  1:2 (1:1)
Ghilas 2./11-m; Benzema 27., Bale 89./11-m 

Elche : Barcelona  0:6 (0:1)
Pique 35., Messi 55./11-m, 88., Neymar 69., 71., Pedro 93. 

Atlético Madrid : Rayo Vallecano  3:1 (2:1)
Griezmann 12., 22., Manucho 56./ag; Trashorras 35.

Real Sociedad : Eibar  1:0 (0:0)
Prieto 55.

Villarreal : Levante  1:0 (0:0)
Vietto 56.

Deportivo La Coruña : Granada  2:2 (2:1)
Rodríguez 34., Pérez 38.; Piti 7., Ibáñez 83.

Athletic Bilbao : Málaga  1:1 (0:0)
San José 70.; Guerra 78.

Espanyol : Almería  3:0 (2:0)
Stuani 37., 40., Caicedo 74.

Valencia : Sevilla  3:1 (2:1)
Parejo 18./11-m, 32., Fuego 56.; Bacca 36./11-m

Ponedeljek:
Getafe - Celta Vigo

Lestvica:
1. Real Madrid 48 točk (-1)
2. Barcelona 47
3. Atlético Madrid 44
4. Valencia 41
5. Sevilla 39 (-1)
6. Villarreal 38
7. Málaga 32
8. Eibar 27
9. Espanyol 26
10. Rayo Vallecano 23
11. Real Sociedad 22
12. Celta Vigo 21 (-1)
13. Athletic Bilbao 20
14. Córdoba 18
15. Deportivo La Coruña 18
16. Getafe 17 (-1)
17. Elche 17
18. Almería 16
19. Levante 16
20. Granada 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.