Šport
12 ogledov

Oblak Messiju ubranil enajstmetrovko, a ...

Lionel Messi EPA
Na prvi četrfinalni tekmi kraljevega pokala je Barcelona doma z 1:0 premagala Atletico Madrid.

Atletico Madrid je večino tekme uspešno zaustavljal Katalonce, ti so edini zadetek dosegli v 85. minuti dvoboja. Sodnik je dosodil prekršek Juanfrana nad Sergiom Busquetsom, Lionel Messi pa se je pri izvajanju enajstmetrovke znašel iz oči v oči s slovenskim čuvajem mreže Janom Oblakom. Ta je prvi strel Argentinca, ki je šel po sredini gola, izjemno ubranil, a je Messi nato žogo le še potisnil čez golovo črto.

Oblak na tekmi sicer ni imel pretirano veliko dela. Na začetku srečanja je dobro zaustavil poizkus Neymarja, Luis Suarez pa je v dvoboju ena na ena s slovenskim vratarjem žogo poslal preko vrat. V prvem polčasu je imel lepo priložnost za Atletico Antoine Griezmann, a z glavo ni bil natančen. V 72. minuti je Oblak brez težav zaustavil še strel Andresa Inieste, Messi pa je z oddaljenosti 20 metrov žogo s prostega strela poslal tik nad prečko.

"Seveda bi si želel zmage s 5:0, vendar sem zadovoljen tudi z minimalno zmago. Možnosti za napredovanje so 50:50," je po koncu bračuna povedal domači trener Luis Enrique"Pričakoval sem takšno tekmo, saj se Atletico zelo dobro brani in igra izjemno agresivno. S hitrimi podajami in dobro obrambo smo prišli do zmage. Na povratni tekmi gremo na zmago, čeprav nam tudi remi prinaša napredovanje," je dodal strateg Barcelone.

Simeone ne razmišlja o sodnikih

Trener Atletica Diego Siemone trdno verjame, da kljub porazu na prvi tekmi njegovo moštvo ni izgubilo možnosti za napredovanje: "V primerjavi s prvenstvenim srečanjem smo se tokrat precej boljše branili, vendar smo imeli manj priložnosti za zadetek. Barcelona je kontrolirala potek dvoboja. V zadnjih tednih so močno dvignili svojo pripravljenost, še posebej pa so se izkazali s pritiskom po izgubljeni žogi. O sojenju ne bom razmišljal, temveč bom skušal svoje moštvo čim boljše pripraviti na povratno tekmo, ki zagotovo ne bo lahka."

 

 

Copa del Rey, četrtfinale, 1. tekme:

Villarreal : Getafe  1:0 (0:0)
Bruno 85.

Barcelona : Atlético Madrid  1:0 (0:0)
Messi 85.

Málaga : Athletic Bilbao  0:0

Danes:
Espanyol - Sevilla

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.