Šport
16 ogledov

Simeone: "Vsi so me zadovoljili"

Diego Simeone Atletico Madrid Real Madrid Copa del Rey EPA
Madridski Atlético je z Janom Oblakom v vratih na prvi tekmi osmine finala španskega kraljevega pokala proti Realu prišel do lepe prednosti (2:0). Los Blancos se še niso vdali v usodo, Atleti pa so razumljivo zadovoljni z doseženim.

"To je dan za proslavljanje številnih stvari. Čutil sem 'metuljčke' v trebuhu. Veseli smo zaradi našega ekipnega dela, rezultata in atmosfere na stadionu. To je bila dobra zmaga proti eni najboljših ekip sveta. Izid nam prinaša veliko možnosti za napredovanje. A z 2:0 na Bernabéuu nimamo zagotovljenega uspeha," je po debiju in zmagi nad Realom za Canal Plus dejal (znova) napadalec Atlética Fernando Torres.

"Vedeli smo, da bo z naše strani potrebna dobra kontrola njihove posesti žoge. Ostali smo skupaj in čakali na 'kontro' in naše priložnosti in dočakali smo enajstmetrovko, ki je odločila srečanje," je za špansko televizijo dodal Torres.

Simeone: "Težko, kot vedno"

"Tekma je bila težka, kot je vedno. Veliko smo žrtvovali za zmago, a igrali smo dobro, prilagodili igro našim zmožnostim, imeli pa smo tudi odlične branilce. Vesel sem za Lucasa in Gámeza, ki sta izkoristila priložnost. Igramo v treh tekmovanjih in minutažo je treba porazdeliti. Za kvalitetno konkuriranje potrebujemo 20 ali 21 igralcev," je na novinarski konferenci po tekmi dejal trener Atlética Diego Simeone.

Argentinski strateg je pohvalil igro nedavnega prišleka Torresa. "Je močan, čvrst in hiter, a mu še manjka razumevanja s soigralci v trenutku, ko je treba pritisniti na nasprotnika. Sicer pa so me vsi zadovoljili. Real je začel bolje, mi pa smo se kasneje stabilizirali, dobro smo zapirali prostor. Menjave so prinesle vitalnost."

Atlete v nedeljo čaka prvenstveno gostovanje pri Barceloni, ki se ukvarja s številnimi notranjimi konflikti in je potencialen nasprotnik Colchonerosov tudi v četrtfinalu pokala, če bodo Simeonejevi varovanci na povratni tekmi proti Realu uspeli ubraniti prednost dveh golov. "Sedaj so misli že povsem osredotočene na nedeljsko tekmo. O pokalu bom razmišljal od ponedeljka naprej. Smo v dobrem momentu," je še povedal Simeone.

Ancelotti: "Imamo še 90 minut" 

"Tekmo smo kontrolirali do enajstmetrovke. Manjkalo nam je nekaj globine. Proti Atléticu je težko igrati, enostavno moraš igrati bolj direktno. Napadalci so težko prihajali do priložnosti, Benzema in Bale sta poskušala, a sta bila neuspešna. Cristiano je bil utrujen in zato ni začel tekme," je trener Reala Carlo Ancelotti povedal po tretjem zaporednem porazu svoje ekipe, drugem uradnem (prvi je prišel na prijateljski tekmi z Milanom), potem ko so Los Blancos nanizali kar 22. zaporednih zmag.

"Govoriti o krizi je pretirano. Še vedno imamo devetdeset minut, nismo še izločeni. Še vedno imamo možnosti za napredovanje, a bomo morali zaigrati z vso našo močjo," je dodal italijanski trener, ki je za opravljeno delo na sredini igrišča pohvalil Samija Khediro.

James jezen na sodnike

"Atleti igrajo na en način - na visoke žoge in odbitke. Bomo videli, kaj nam bo naš trener pripravil za povratno tekmo. Sicer pa je to zelo zahtevno gostovanje za nas. Poskušali smo, a so domači igrali dobro. Še vedno nam ostaja povratna tekma pri nas doma," upanja po napredovanju še ni izgubil bočni nogometaš Reala Marcelo, medtem ko se je Kolumbijec James Rodríguez hudoval na sodnike. "Na tekmi je bilo veliko dvomljivih kontaktov in ko so se zgodili, jih je sodnik praviloma dosojal v korist domačih," je potarnal James, ki je za Canal Plus prav tako izrazil prepričanje, da dvoboj še ni odločen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.