Šport
11 ogledov

Oblak v vratih Atlética proti Realu?

Jan Oblak Miguel Angel Moya trening Atletico Madrid EPA
Slovenski reprezentančni vratar bi danes zvečer lahko prvič dobil priložnost na največjem odru, odkar je lansko poletje iz Benfice prestopil v Atlético Madrid. Oblak sicer prav danes praznuje 22. rojstni dan.

Gre za eno od dilem trenerja Atletov Diega Simeoneja pred prvim obračunom osmine finala španskega kraljevega pokala, ko bo madridski Atlético gostil mestnega tekmeca Reala. Argentinski strateg sicer vratarjev ne rotira prav pogosto, toda na obeh dosedanjih tekmah Atletov v pokalu, ko je bil nasprotnik tretjeligaški L'Hospitalet, je branil Jan Oblak.

V prvenstvu in Ligi prvakov v tej sezoni brani Miguel Ángel Moyà, čeprav je Oblak iz Benfice prišel kot vratar, ki bo zapolnil vrzel po odhodu Thibauta Courtoisa k Chelseaju. Škofjeločan je dobil le eno priložnost v Ligi prvakov, a se na gostovanju pri Olympiacosu ni pretirano izkazal, dva gola iz precejšnje razdalje je prejel tudi proti L'Hospitaletu, čeprav je bil eden splet nesrečnih okoliščin.

Prava priložnost za dokazovanje

Simeone je že večkrat poudaril, da Oblak opravlja odlično delo na treningu, toda da je odlična forma njegova konkurenta pač tista, ki ne dovoljuje zamenjave na vratih. Argentinec v pokalu sicer pogosto ponudi priložnost rezervistom, zanimivo bo videti, kako bo enajsterica Colchonerosov izgledala danes ob 21. uri.

Če bo Oblak stal v vratih, bo to gotovo pravšnji preizkus njegovih sposobnosti, ob solidni predstavi pa bi se lahko upravičeno nadejal še nastopa na bližnji povratni tekmi na stadionu Reala.

Torres takoj v ogenj

Simeone je sicer potrdil, da bo v napadu Atlética začel povratnik v rdeče-beli dres Fernando Torres, tako da bo nekaj počitka najbrž dobil Mario Mandžukić. "Ničesar še nisem dorekel, v nogometu se vse hitro spremeni. Delamo na tem, da bomo imeli najboljše možnosti za konkuriranje Realu," ostalih članov udarne postave El Cholo ni želel razkriti na novinarski konferenci dan pred tekmo.

"Torres je že treniral z Milanom, tam je odigral deset prvenstvenih tekem. Z nami je preživel nekaj dni in proti Realu bo začel. Če v njem ne bi videl moči, ki bi lahko zlomila tekmeca, potem ne bi računal na njega," je glede najnovejše okrepitve še dodal Simeone. 

Copa del Rey, 1/8 finala, prve tekme:

Celta Vigo : Athletic Bilbao 2:4 (1:2)
Alex López 11., Charles 54.; San José 5., Aduriz 15., 87./11m, Susaeta 61.
RK: Costas (Celta) 71.

Málaga : Levante 2:0 (1:0)
Juanpi Añor 16., Horta 78. 

Sreda ob 20.00:
Villarreal - Real Sociedad

Ob 21.00:
Almería - Getafe
Atlético Madrid - Real Madrid

Ob 22.00:
Valencia - Espanyol

Četrtek:
Granada - Sevilla
Barcelona - Elche

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.