Šport
73 ogledov

Oblaku za rojstni dan zmaga nad Realom

Ancelotti Simeone Atletico Madrid Real Madrid Copa del Rey
1/7
EPA
Jan Oblak je na svoj 22. rojstni dan dobil priložnost v golu Atlética in na prvi tekmi osmine finala španskega kraljevega pokala ohranil nedotaknjeno mrežo proti madridskemu Realu (2:0).

Prva tekma osmine finala španskega pokala se je razpletla z zmago Atlética (2:0), ki ima tako lepo prednost pred povratno tekmo, ki bo na stadionu madridskega Reala. Jan Oblak v golu domačih ni imel veliko dela, kolikor ga je imel, pa ga je opravil z odliko.

Tekma je bila posebna tudi za povratnika v rdeče-beli dres, Fernanda Torresa, ki je na deseti tekmi prišel do prve zmage nad Realom v majici Colchonerosov. Zmagovalec madridskega dvoboja se bo v četrtfinalu pomeril z boljšim iz obračuna med Barcelono in Elchejem.

Stratega premešala postavi

Oba trenerja sta se odločila za nekaj menjav v primerjavi z zadnjo prvenstveno tekmo. Diego Simeone je v vrata postavil Oblaka, v konico napada Torresa, na klopi je ostal tudi Koke. Carlo Ancelotti je med rezerviste presenetljivo uvrstil Cristiana Ronalda.

Prvi del brez pretresov

Srečanje je bolje odprl Real in Oblak je moral že v 1. minuti odlično posredovati, potem ko je bil po kotu pred njegovimi vrati najvišji Sergio Ramos. Po začetnem pritisku gostov so Atleti uspeli vzpostaviti ravnotežje na zelenici. V 14. minuti je bil Oblak premagan, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja, nato pa so domači krenili v hiter protinapad, po katerem je Keylor Navas ubranil strel Antoina Griezmanna.

V 22. minuti je žogo na svoji polovici nespametno izgubil Raphaël Varane, a je nato Francoz še pravočasno ustavil prodirajočega Griezmanna. Domači so v naslednjih minutah prevzeli pobudo in Marcelo je moral v 33. minuti blokirati strel Raúla Garcíe iz ugodnega položaja. Na drugi strani je po predložku Álvara Arbeloe z glavo streljal Sami Khedira, a je bil precej nenatančen. 

V 39. minuti je za goste z 20 metrov poskusil še Karim Benzema, meril pa je preveč po sredini. Zaključek polčasa je pripadel Realu, ki pa si, razen nenatančnega poskusa z razdalje v režiji Garetha Bala, ni priigral izdelanega strela.

García zabil za vodstvo ...

Začetek drugega polčasa je bil v znamenju Atletov, toda potem, ko je z razdalje slabo meril Griezmann, je bil bližje vodstvu Real. V 52. minuti je Marcelo z lepo diagonalno žogo našel Bala, Valižan pa je s plasiranim strelom žogo poslal mimo vrat. Sledil je krajši pritisk Reala, a je Oblak zanesljivo odbil nekaj ostrih predložkov, strel Isca pa je bil nenatančen. 

... najstnik potrdil zmago

Jan Oblak Sergio Ramos Atletico Madrid Real Madrid Copa del Rey | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Nato pa je Atlético povedel. V 57. minuti so imeli domači na voljo met iz avta, po obojestranskem prerivanju in vlečenju za dres Ramosa in Raúla Garcíe pa je sodnik Clos Gómez velikodušno pokazal na enajstmetrovko za domače, ki jo García zanesljivo izvedel. Po golu je Simeone Torresa nadomestil s Kokejem, Ancelotti pa Jamesa s Cristianom.

Real je po zaostanku spet pritisnil, a znova ni našel prostora za obetavno priložnost. Zato pa so domači v 76. minuti še drugič zadeli, ko je bil po kotu z glavo natančen 19-letni branilec José María Giménez. Po podvojitvi prednosti domačih smo na obeh straneh videli nekaj ostrih startov, Atleti pa so zadržali lep naskok pred dvobojem na stadionu Santiago Bernabéu.

Copa del Rey, 1/8 finala, prve tekme:

Atlético Madrid : Real Madrid 2:0 (0:0)
Raúl García 58./11m, Giménez 76.
Oblak (Atleti) je odigral celotno tekmo.

Atlético: Oblak; Gámez, Giménez, Godín, Lucas; Mario, Saúl (od 67. Turan), Gabi; Raúl García, Griezmann (od 74. Mandžukić), Torres (od 59. Koke).
Na klopi: Moyá; Juanfran, Tiago, Raúl Jiménez.

Real: Keylor Navas; Arbeloa (od 83. Carvajal), Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Khedira, Isco; Bale, Benzema (od 75. Jesé), James (od 63. C. Ronaldo).
Na klopi: Casillas; Nacho, Fábio Coentrão, Illarramendi.

Villarreal : Real Sociedad 1:0 (0:0)
Čerišev 71.
Jokić (Villarreal) ni bil v ekipi zaradi poškodbe.

Almería : Getafe 1:1 (0:1)
Verza 58./11m; Verza 21./ag

Valencia : Espanyol 2:1 (1:0)
Gayá 10., Negredo 86./11m; Stuani 60.

Celta Vigo : Athletic Bilbao 2:4 (1:2)
Alex López 11., Charles 54.; San José 5., Aduriz 15., 87./11m, Susaeta 61.
RK: Costas (Celta) 71.

Málaga : Levante 2:0 (1:0)
Juanpi Añor 16., Horta 78. 

Granada : Sevilla 1:2 (0:1)
Bangoura 93.; Deulofeu 31., Gameiro 53.

Barcelona : Elche 5:0 (3:0)
Neymar 35., Suárez 40., Messi 45./11m, Alba 56., Neymar 59.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.