Šport
27 ogledov

Španski tisk nad Oblaka, Simeone ga brani

Atletico Madrid L'Hospitalet Mario Mandžukić Valentin EPA
Madridski Atlético se je uvrstil v osmino finala španskega kraljevega pokala, kjer se bo pomeril z mestnim tekmecem Realom. V vratih Colchonerosov je stal Jan Oblak in prejel dva zadetka z razdalje ob remiju na povratni tekmi s tretjeligašem L'Hospitaletom (2:2). Prvo tekmo so Atleti gladko dobili (0:3).

Pred dvema tednoma so aktualni španski prvaki v Kataloniji L'Hospitalet strli v drugem polčasu (0:3), tudi takrat je v vratih stal Jan Oblak. Na povratni tekmi na stadionu Vicente Calderón je Atlético zanesljivo potrdil napredovanje, a se je v končnici, tudi po zaslugi slovenskega reprezentanta, komaj izognil nepričakovanemu porazu na domačem igrišču (2:2).

Atlete je v vodstvo popeljal Mario Mandžukić v 19. minuti, ko je srečno prišel do žoge po podaji Maria Suáreza. Domačini so kontrolirali potek srečanja, toda gostje so v 68. minuti srečno izenačili po strelu Rubéna Alcaraza z razdalje, ko je po odboju žoga spremenila smer in postala prevelik zalogaj za Oblaka. 

Atleti so hitro spet povedli, po predložku Kokeja je še drugič na tekmi zabil Mandžukić, toda v 84. minuti je Alcaraz silovito streljal s 30 metrov in v drugo matiral slovenskega vratarja in si prislužil aplavz madridskega občinstva. Eden od španskih komentatorjev je zadetek pospremil z besedami, da je Alcaraz zabil "praktično iz svoje hiše". V zadnjih minutah je Oblak po nesporazumu domače obrambe z bliskovito reakcijo gostom celo preprečil zmago.

AS: Pet golov iz osmih strelov

Španski tisk je po tekmi sicer Oblaka ocenil precej slabo. Pri časniku AS so ga primerjali s Sergiem Asenjom, nekdanjim vratarjem Atletov (sedaj Villarreala), ki je bil velik up, nato pa je po nekaj začetnih slabih predstavah popustil pod pritiskom in večinoma sedel na klopi. 

Španci so dodali še podatek, da je Oblak na dosedanjih treh tekmah za četo Diega Simeoneja dobil pet golov iz osmih strelov na vrata - poleg dveh proti L'Hospitaletu še proti Olympiacosu v Ligi prvakov. Kljub temu so pohvalili njegovo obrambo v zaključku tekme, ki je bila težko izvedljiva za vratarja Oblakove velikosti in sklenili, da bi bil to lahko začetek lepšega obdobja za Škofjeločana.

Domači trener Simeone je po tekmi branil svojega varovanca. "Zadovoljen sem s tekmo, dobro smo začeli in hitro zadeli. Gostje so imeli pri prvem golu srečo, a so dobro reagirali (po zaostanku, op. a.). Oblak pri njihovem prvem golu ni imel sreče, saj je žoga zadela Saúla Ñígueza, njihov drugi gol pa je bil evrogol (golazo, op. a.). Na koncu nas je rešil, saj če ne bi ustavil zadnje žoge, bi izgubili," je dejal Argentinec.

Zdaj je na vrsti Real

V osmini finala se bodo Atleti pomerili z največjim tekmecem - madridskim Realom. Evropski prvaki so svoja obračuna šestnajstine finala španskega pokala odigrali predhodno, ker trenutno sodelujejo na klubskem svetovnem prvenstvu.  

Španski kraljevi pokal, pari osmine finala:

Málaga - Levante
Celta Vigo - Athletic Bilbao
Valencia - Espanyol
Granada - Sevilla
Barcelona - Elche
Atlético Madrid - Real Madrid
Villarreal - Real Sociedad
Almería - Getafe 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 09:40 19.december 2014.

    Tole lahko branijo samo Španski novinarji s svojim gobcem !