Šport
24 ogledov

Oblak v mučnem vzdušju do druge priložnosti

L'Hospitalet Atletico Madrid Copa del Rey FutbolSinViolencia Reševalni pas/Twitter
Madridski Atlético je na prvi tekmi šestnajstine finala španskega kraljevega pokala v gosteh premagal L'Hospitalet (0:3) in si praktično že zagotovil dvoboj osmine finala proti mestnemu tekmecu Realu. V vratih španskih prvakov je po daljšem času priložnost dobil tudi Jan Oblak.

Varovanci Diega Simeoneja so na gostovanju v Kataloniji na igrišče prišli v majicah z napisom "Nogomet brez nasilja", to je bila namreč prva tekma po nedeljski prvenstveni, na kateri je življenje izgubil navijač Deportiva. Srečanje med L'Hospitaletom in Atléticom je bilo tako proglašeno za tekmo visokega tveganja, a na stadionu La Feixa Llarga, ki sprejme 6740 gledalcev, ni bilo nobenih težav z navijaškimi ekscesi.

V teh dneh je bila situacija pri španskih prvakih razumljivo precej mučna, tako da je bilo veliko oči uprtih v sicer na papirju ne preveč atraktiven obračun. Tokrat za Colchonerose ni branil v tej sezoni standardni vratar Miguel Ángel Moyà, ampak je med vratnicama mesto dobil slovenski reprezentant Jan Oblak. Slednji je za Atlete branil na septembrski tekmi Lige prvakov proti Olympiacosu, na kateri se ni preveč izkazal, tokrat je svojo nalogo opravil solidno, čeprav ni imel veliko dela.

Griezmann prinesel preobrat

Atlético je na umetni zelenici začel previdno, a hitro zagospodaril in si začel ustvarjati številne priložnosti, a so bili Raúl Jiménez, Alessio Cerci in Saúl Ñíguez neuspešni. Domačini v prvih 45 minutah niso resneje ogrozili Oblakovega gola. 

V nadaljevanju so Katalonci dvakrat zapretili, toda oba strela sta zletela mimo vrat gostov. Zato pa je bil na drugi strani bolj natančen rezervist Antoine Griezmann, ki je v 67. minuti z glavo po predložku Jesúsa Gámeza le premagal domačega vratarja Oliverja Sáncheza. Španski prvaki so delo dokončali v zaključku tekme. V 81. minuti je Gabi z enajstmetrovke, po predhodnem prekršku nad Cercijem, podvojil vodstvo, piko na i pa je z močnim strelom nekaj trenutkov kasneje postavil Cristian Rodríguez.

Na obzorju obračuni velikanov

V osmini finala na Atlete čaka Real Madrid, ki je ugnal še enega katalonskega tretjeligaša, Cornellá je padla s skupnim izidom 9:1. Aktualni evropski prvaki so eno tekmo odigrali vnaprej, ker jih čaka klubsko svetovno prvenstvo. Barcelona je v sredo na prvi tekmi šestnajstine finala, tako kot Atleti, slavila v gosteh in si pri Huseci praktično že zagotovila napredovanje v osmino finala (0:4). Potencialni dvoboj Barcelona - Real Madrid ali Atlético - Barcelona se lahko zgodi že v četrtfinalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.