Šport
20 ogledov

Barça do zmage v 94. minuti z golom Busquetsa

navijaški spopadi Atletico Deportivo
1/7
EPA
Prvo nedeljsko tekmo španske La Lige med Atléticom in Deportivom so dobili Madridčani (2:0), srečanje pa so zasenčili navijaški spopadi, po katerih je umrl navijač Galicijcev. Barcelona je na derbiju kola v gosteh ugnala Valencio z golom v 94. minuti (0:1).

Do spopadov med navijači Atletov in Deporja je prišlo v dopoldanskih urah, pred stadionom Vicente Calderón. Po poročanju Marce naj bi bilo enajst ljudi poškodovanih, policija pa je aretirala vsaj dve osebi. Vodstvo španske nogometne lige je sporočilo, da so želeli tekmo prestaviti, a so bili prepozni.

Najhuje jo je skupil 43-letni navijač Deportiva. Policija ga je s težkimi poškodbami glave in podhlajenega izvlekla iz reke Manzanares. Navijača so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico, kjer so ga razglasili za klinično mrtvega. Po smrti so ugotovili, da je hudo pretepeni Galicijec doživel tudi srčni infarkt. Še tri navijače so zabodli, tri pa so pripeljali v bolnišnico zaradi poškodb glave, poroča Marca.    

Tipična zmaga

Atlético je do zmage sicer prišel na tipičen način. Četa Diega Simeoneja je bila zelo čvrsta v obrambi in je nadzorovala potek tekme, Atleti pa so oba gola dosegli po prekinitvah.

V 43. minuti se je pred vrati Deportiva najbolje znašel Saúl Ñíguez in z glavo matiral gostujočega vratarja, v 55. pa je Arda Turan prišel do odbite žoge na robu kazenskega prostora in postavil končni izid.

Busquets mož odločitve na Mestalli

Na Mestalli sta se srečali ekipi Valencie in Barcelone, Katalonci pa so z minimalno zmago (0:1) ostali na drugem mestu, dve točki za madridskim Realom. Netopirji so sedaj peti, prvi domači poraz v letošnji sezoni jim je prizadejal Sergio Busquets z golom v četrti minuti sodnikovega dodatka.

V prvem polčasu sta imeli obe zasedbi, ob rahli terenski premoči gostov, nekaj priložnosti za zadetek, pri Blaugrani je bil nevaren Luis Suárez, a ni uspel premagati Diega Alvesa. V drugem polčasu je Valencia prek Sofianeja Feghoulija in Álvara Negreda zapravila dve zelo obetavni situaciji, obakrat se je izkazal Claudio Bravo.

V končnici tekme so sodniki neupravičeno razveljavili gol Suáreza zaradi domnevnega prepovedanega položaja, zaključni pritisk gostov pa je vendarle obrodil sadove v 94. minuti. Leo Messi je poslal lepo podajo pred vrata, tam je Neymar nastreljal domačega vratarja, pri odbiti žogi pa je bil prvi Busquets in prinesel tri točke četi Luisa Enriqueja

La Liga, 13. kolo: 

Real Sociedad : Elche 3:0 (2:0) 
Vela 3., 31., 53.

Getafe : Athletic Bilbao 1:2 (0:1)
Lafita 91.; San José 36., Etxebarria 90.

Espanyol : Levante 2:1 (2:1)
Caicedo 19., García 34.; Morales 12.

Málaga : Real Madrid 1:2 (0:1)
Santa Cruz 92.; Benzema 18., Bale 83.
RK: Isco (Madrid) 86.

Celta Vigo : Eibar 0:1 (0:1)
Del Moral 30.

Atlético Madrid : Deportivo La Coruña 2:0 (1:0)
Ñíguez 43., Turan 55.

Sevilla : Granada 5:1 (1:1)
Bacca 24., 79., Banega 65., Mbia 89., Gameiro 92.; El Arabi 42./11m

Córdoba : Villarreal 0:2 (0:1)
Vietto 24., Uche 70.

Valencia : Barcelona 0:1 (0:0)
Busquets 94.

Ponedeljek ob 20.45:
Almería - Rayo Vallecano

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.