Šport
21 ogledov

Oblak: "Niti sanjal nisem o tem"

Jan Oblak EPA
Slovenski vratar Jan Oblak je v velikem slogu praznoval 22. rojstni dan. Bil je eden od junakov zmage Atlética iz Madrida v sinočnjem pokalnem obračunu z aktualnim evropskim prvakom Real Madridom. "Bilo je neverjetno. Srečen sem, da je ekipi uspelo," je dejal Oblak.

Škofjeloški vratar Jan Oblak je navijače Atlética osvojil že v prvi minuti, ko je odlično posredoval ob udarcu Sergia Ramosa z glavo. Na vprašanje novinarjev po koncu tekme, kako mu je uspelo, je Škofjeločan dejal: "Sploh se ne spomnim akcije. To je del nogometa. Morda sem imel malce sreče. Bomo videli, kako bo naslednjič."

Španija je korak naprej

Slovenski vratar, ki je v Madrid prišel lani poleti iz Benfice, je drugi čuvaj mreže Atletov. Oblak je doslej branil na treh tekmah in prejel pet zadetkov. "Treniram vsak dan in čakam na priložnost. Ko mi trener ponudi mesto med vratnicama, jo hočem izkoristiti čim bolje. Vsak igralec želi čim bolj pomagati moštvu in to mi je uspelo," je dejal Oblak, ki se nato ni spustil v debato z novinarjem okoli izbora prvega vratarja. "Ne obremenjujem se z odločitvijo trenerja. Imamo dva vratarja in trener je tisti, ki določi, kdo bo branil. Jaz samo čakam na svojo priložnost," je dodal.

Oblak je španskim medijem še povedal, da je razlika med portugalskim prvenstvom in španskim precejšnja: "Je korak naprej in mislim, da sem tudi jaz s tem dozorel." Pristavil je, da si ni nikoli predstavljal, da bo rojstni dan praznoval na takšen način: "Začuden sem. Niti sanjal nisem, da bom doživel kaj takšnega. Res je to lepo darilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.