Šport > Nogomet
150 ogledov

Real s težavo do točke v Varšavi, Šeško remiziral v Zagrebu

Benjamin Šeško Epa
Nogometaši madridskega Reala so na gostovanju v Varšavi, kjer so se pomerili iz ukrajinskim Šahtar Doneckom, s težavo remizirali, potem ko jih je z golom v peti minuti sodnikovega dodatka rešil branilec Antonio Rüdiger. Tudi Manchester City in PSG le remizirala. Do točke tudi Benjamin Šeško s Salzburgom. Osmino finala sta si kljub remiju že zagotovila Manchester City in Real Madrid.

V skupini E je zagrebški Dinamo gostil Salzburg z Benjaminom Šeškom, ki je igral do 86. minute. Ta je v 12. minuti potegnil v protinapad, žoga pa se je nato odbila do Nicolasa Seiwalda, ki je poskrbel za 1:0. V 40. minuti so se domači veselili izenačenja, po strelu Roberta Ljubičića je žogo v lastno mrežo preusmeril Strahinja Pavlović. Avstrijci so v 73. minuti prek Luke Sučića zadeli prečko, to pa je zadel tudi Petar Bočkaj v 91. minuti pri Dinamu.

Milan je na drugi tekmi skupine igral proti Chelseaju in izgubil z 0:2. Že v 18. minuti je bil pri domačih izključen Fikayo Tomori, Jorginho pa je v 21. minuti Londončane povedel v vodstvo. V 34. je bilo 2:0 po zaslugi Pierre-Emericka Aubameyanga. Chelsea zdaj vodi s sedmimi točkami, šest jih ima Salzburg, preostala dva pa po štiri.

V F pa je Celtic gostil Leipzig, pri katerem Kevin Kampl ni dobil priložnosti za igro. Nemci so najprej zadeli v 75. minuti, med strelce se je vpisal Timo Werner, v 84. minuti pa je prednost podvojil Emil Forsberg. Šahtar Doneck je igral proti branilcu naslova in vodilni ekipi skupine Realu Madridu, tekma se je končala z 1:1. Ukrajinci so povedli v 46. minuti, zadel je Oleksandr Zubkov, Madridčanom pa je točko in osmino finala prinesel Antonio Rüdiger v 95. minuti.

Carlo Ancelotti | Avtor: Epa Epa

V skupini G je Manchester City, ki je nastopil brez Erlinga Haalanda, v Koebenhavnu igral 0:0. Kar trikrat je v prvem polčasu posredoval VAR. Najprej je izničil zadetek Cityja, nato je slednjemu dosodil najstrožjo kazen, ki jo je zapravil Riyad Mahrez, potem pa je še poskrbel za rdeči karton Sergia Gomeza. Tudi v drugem delu se izid ni spremenil, kljub igralcu manj pa je imel City večjo posest žoge in več strelov.

Borussia Dortmund je proti Sevilli iztržila 1:1. Andaluzijci so povedli v 18. minuti prek Tanguyja Nianzouja, Nemci pa izenačili v 35. prek Juda Bellinghama. S tem izidom pa so bili najbolj zadovoljni pri Cityju, saj jim je to zagotovilo osmino finala.

V skupini H so nogometaši Maccabija Haife premagali Juventus z 2:0. Domači so začeli izvrstno, že v sedmi minuti je zadel Omer Atzili, malce pozneje pa so s prostega strela zdeli še prečko. Za nameček se je hitro poškodoval še Angel Di Maria. Atzili je nato v 42. minuti še bolj pahnil v brezno Torinčane, ko je z lepim strelom zadel v zgornji kot za 2:0. Kljub nekaj boljši predstavi v drugem polčasu so Italijani spet ostali praznih rok.

V isti skupini je PSG gostil Benfico (1:1). Parižani so igrali brez Lionela Messija, obenem pa španski mediji na čelu z Marco poročajo, da si 23-letni zvezdniški napadalec Kylian Mbappe želi že januarja zapustiti Pariz zaradi domnevno neizpolnjenih obljub vodstva kluba, čeprav je letos podaljšal pogodbo do leta 2024. Najverjetnejše nove njegove destinacije so Real Madrid, Liverpool, Chelsea ali Man City, čeprav so pri PSG te govorice zanikali. Prav Mbappe, ki so mu v 86. minuti razveljavili gol zaradi prepovedanega položaja, pa je v 40. minuti zadel z bele pike za vodstvo proti Benfici. V 62. minuti je na drugi strani enajstmetrovko zadel Joao Mario.

Izidi torkovih tekem Lige prvakov:

Skupina E:
Milan - Chelsea 0:2 (0:2)
Dinamo Zagreb - Salzburg 1:1 (1:1)
(Benjamin Šeško je igral do 86. minute za Salzburg)

skupina F:
Celtic Glasgow - Leipzig 0:2 (0:0)
(Kevin Kampl ni igral za Leipzig)
Šahtar Doneck - Real Madrid 1:1 (0:0)

skupina G:
Kobenhavn - Manchester City 0:0
Borussia Dortmund - Sevilla 1:1 (1:1)

skupina H:
Maccabi Haifa - Juventus 2:0 (2:0)
PSG - Benfica 1:1 (1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.