Šport > Nogomet
22 ogledov

Real trpel, a izkoristil zdrs Barçe

Sergio Ramos Real Madrid Real Betis EPA
V španskem prvenstvu so v nedeljo odigrali štiri tekme 27. kola.

Na zadnji nedeljski tekmi sta se na stadionu Santiago Bernabéu pomerila Real Madrid in Real Betis. Andaluzijci so namučili aktualne evropske prvake, tri točke pa so vendarle ostale doma (2:1). Madridčani imajo zdaj na vrhu dve točki naskoka, odigrano pa imajo tudi tekmo manj od ostalih rivalov.

Domačini so imeli od začetka pričakovano terensko premoč, toda povedel je Betis. V 25. minuti je Keylor Navas sicer že ubranil strel Antonia Sanabrie, toda nato žogo nespretno potisnil v mrežo. Madrid je krenil po izenačenje in ga dočakal v 41. minuti, po lepem predložku Marcela je z glavo natančno meril Cristiano Ronaldo.

V drugem delu je "beli balet" dolgo iskal novo vodstvo in zapravil nekaj priložnosti, iz protinapadov pa so pretili tudi gostje. Slednji so v 78. minuti ostali brez Cristiana Piccinija, dobil je drugi rumeni karton, potem ko je z vlečenjem preprečil veliko priložnost Madrida.

Številčno prednost so domači hitro izkoristili, po kotu Tonija Kroosa je z glavo, že sedmič v letošnjem prvenstvu, zadel Sergio Ramos. Tik pred koncem bi Betis lahko izenačil prek Sanabrie, toda Navas je fantastično ubranil njegov poskus z glavo in se odkupil za avtogol.

Riazor usoden za Katalonce

Bergantinos Deportivo Barcelona | Avtor: EPA EPA

Nogometaši Barcelone so pred dnevi slavili velik preobrat v Ligi prvakov proti Paris SG, na Riazorju pa proti letos skromnemu Deportivu vknjižili poraz (2:1) in si zmanjšali možnosti za obrambo naslova.

Katalonci so prevladovali v polju, a vse od začetka niso bili na svojem najvišjem nivoju. V hudem nalivu je Depor povedel v 40. minuti, slabo reakcijo obrambe na čelu z vratarjem Marc-André ter Stegnom (tik predtem se je sila izkazal) je izkoristil Joselu.

Takoj na začetku drugega dela je Barcelona poravnala izid, iz bližine je neubranljivo zabil Luis Suárez. Sledile so obetavne situacije pred obema goloma, v 74. minuti pa so Galicijci prišli do odločilnega zadetka, po kotu je z glavo zadel Álex Bergantiños.

Gostje so še nekajkrat zapretili, vendar pravega odgovora niso zmogli in Depor se je veselil pomembne zmage v boju za obstanek v ligi.

V Baskiji slavi Athletic

Inaki Williams Athletic Bilbao Anoeta | Avtor: EPA EPA
Igral se je veliki baskovski derbi med Real Sociedadom in bilbajskim Athleticom, dobil ga je slednji (0:2) in rivalom otežil boj za Ligo prvakov. Athletic je povedel v 26. minuti z golom Raúla Garcíe z bele točke, zmago pa potrdil v drugem polčasu z zadetkom Iñakija Williamsa po grobi napaki obrambe.

Lepo zmago je zabeležil tudi Villarreal, v gosteh je ugnal Celto (0:1). Edini zadetek je ob koncu prvega polčasa dosegel Roberto Soldado. "Rumena podmornica" je skočila na peto mesto. 

La Liga, 27. kolo:

Real Madrid - Real Betis 2:1 (1:1)
C. Ronaldo 41., Ramos 81.; Navas 25./ag
RK: Piccini (Betis) 78.

Deportivo La Coruña - Barcelona 2:1 (1:0)
Joselu 40., Bergantiños 74.; Suárez 46.

Real Sociedad - Athletic Bilbao 0:2 (0:1)
García 28./11m; Williams 56.

Celta Vigo - Villarreal 0:1 (0:1)
Soldado 45.

Granada - Atlético Madrid 0:1 (0:0)
Griezmann 84. 

Sevilla - Leganés 1:1 (1:1)
Jovetić 43.; Gabriel 3.

Valencia - Sporting Gijón 1:1 (0:0)
El Haddadi 85.; Čop 60.

Málaga - Alavés 1:2 (0:1)
Carlos 71.; Feddal 39., Méndez 91.
RK: Feddal (Alavés) 72.

Espanyol - Las Palmas 4:3 (2:1)
López 1., Moreno 45., Piatti 53./11m, Jurado 74.; Lemos 31., 49., García 84.

Ponedeljek: 
Osasuna - Eibar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.