Šport > Nogomet
22 ogledov

Real v pretekli sezoni z rekordnimi prihodki

real madrid španski superpokal EPA
V preteklem fiskalnem letu, ki sovpada s tekmovalno sezono 2011/12, je imel madridski Real več kot pol milijarde evrov prihodkov, kar je največ med vsemi športnimi institucijami.

Za preteklo fiskalno leto je Real Madrid prijavil kar 514 milijonov evrov prihodkov, kar mu je uspelo kot prvemu ekonomskemu subjektu v športni industriji. Glede na prejšnjo sezono je "kraljevi klub" svoje prihodke povečal za sedem odstotkov. Navijači "belega baleta" so s članarinami in vstopnicami prispevali 9,5 odstotka vseh prihodkov.

Zanimivo, zmanjšal pa se je čisti zaslužek rekorderja po številu španskih državnih naslovov in to kar za dobrih 23 odstotkov, znašal je 24,2 milijona evrov. Pri Madridčanih so to pojasnili s povečanjem varnostnih stroškov, večjim vlaganjem v igralce, nestabilno situacijo na finančnih trgih in spremenjeno špansko davčno zakonodajo.

Zato pa se je 26,5 odstotkov zmanjšal dolg španskih državnih prvakov, ki sedaj znaša 124,7 milijona evrov. Za prihodnjo sezono pri Realu napovedujejo 516,6 milijonov prihodkov in neto dobiček v višini 24,4 milijona skupne evropske valute.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.