Šport > Nogomet
26 ogledov

Realovci na štirih različnih celinah

jose mourinho EPA
Trener madridskega Reala Jose Mourihno ni prav nič zadovoljen z dejstvom, da bodo njegovi nogometaši prihodnji mesec razpršeni po vsem svetu. Portugalca skrbi, da bi zaradi zloglasnega ''virusa Fifa'' ostal brez številnih ključnih mož belega baleta.

Reprezentančne obveznosti nogometašev lahko trenerjem klubov povzročajo velike težave, kar je na svoji koži znova občutil Jose Mourinho. Med igranjem za reprezentanco so se samo v zadnjih tednih poškodovali Marcelo, Fábio CoentrãoÁlvaro Arbeloa in Karim Benzema. V Španiji pojav imenujejo kar ''virus Fifa'', nogometaše Reala pa v novembru čaka naporen urnik, ki bo nedvomno kratil spanec portugalskemu strategu.

Pepe Ronaldo rama poškodba Portugalska Rusija trening kvalifikacije SP 2014 Obid | Avtor: EPA EPA
Nogometaši Joseja Mourinha bodo na prijateljskih tekmah, ki bodo na sporedu 14. novembra, razpršeni po vsem svetu, saj bodo igrali na štirih celinah. Mourinha jezi predvsem dejstvo, da gre za prijateljske obračune. Tekme bodo na sporedu v sredo, kar pomeni, da bodo igralci zaradi velikih časovnih razlik komaj nared za ligaške obračune španske nogometne lige.

Casillas in Ramos bosta s špansko reprezentanco potovala v Panamo, medtem ko bo Kaká, če si ne bo brazilski selektor premislil, potoval v Združene Države Amerike. Tam se bodo petkratni svetovni prvaki pomerili s Kolumbijo Radamela Falcaa.

Casillas Italija Španija finale trening Kijev Euro 2012 | Avtor: EPA EPA
Ronaldo
, Pepe in morebiti tudi Coentrato gostujejo v Gabonu, let do te eksotične afriške države pa traja kar deset ur. Higuaín and Di María bosta z argentinsko reprezentanco potovala v Savdsko Arabijo, polet do tja pa traja približno sedem ur.

Nekateri Realovi nogometaši se bodo mudili v Evropi. Özil in Khedira bosta potovala v Amsterdam, Benzema pa odhaja na obisk v Italijo. Luka Modrić na destinacijo še čaka, saj se Hrvaška še vedno pogaja o svojem naslednjem nasprotniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.