Šport > Nogomet
28 ogledov

Mourinho: V zgodovini Reala ne pomenim nič

Jose Mourinho El Clasico Real Madrid Barcelona EPA
Trener madridskega Reala José Mourinho je spregovoril o letošnjih okrepitvah, Luki Modriću in Michaelu Essienu, ter svoje igralce pozval, naj na zelenici pustijo zadnje atome moči ...

"Ljudje bi morali biti mirni in potrpežljivi, še posebno z Luko (Modrićem, op. p.). Vemo, da je fantastičen igralec in številni so menili, da bi moral začeti tekmo proti Barceloni, a on se mora še vklopiti v ekipo in sistem. Mora se spoznati s svojo taktično vlogo, se naučiti, kako se mora postavljati ob soigralcih. Vedeti mora, kaj mora storiti, kadar na primer Benzema napade vezista ali kadar je Ronaldo sam ... Pustite fanta pri miru, naj se vklopi v moštvo korak za korakom. Je izjemen nogometaš, in to je Bernabeu že imel priložnost videti," se je José Mourinho razgovoril o položaju Luke Modrića.

Nato je nekaj besed namenil tudi drugi letošnji okrepitvi, ganskemu defenzivnemu vezistu Michaelu Essienu. "Pri njem je situacija drugačna. Z menoj je preživel že tri leta in natančno ve, kaj pričakujem od njega, zato se lahko hitreje prilagodi igri Reala. Poleg tega je njegova vloga bolj statična kot Modrićeva in zahteva manj zahtevno taktično gibanje."

Pepe Marcelo Ronaldo Modrić Özil Real Madrid Manchester City Liga prvakov | Avtor: Reuters Reuters
"Jaz sem nihče"

Portugalski trener pa je nato razkril svoje misli tudi glede svojega položaja in vloge v klubu. "Mislim, da me navijači Reala cenijo in spoštujejo, ker vedo, da od prvega dne dajem svoj maksimum in se vseskozi trudim. Obstajajo tudi tisti, ki ne mislijo tako, a to je normalno. Če pogledamo zgodovino tega kluba, sem jaz nihče ali zelo majhen del te zgodbe, ne pomenim praktično nič. Osvojil sem le eno prvenstvo in en kraljevi pokal. Že samo zaradi bogate tradicije od igralcev pričakujem, da bodo na igrišču vedno dali res vse od sebe, da na zelenici pustijo svoje življenje."

Na koncu je na kratko pokomentiral tudi dosedanji potek letošnje sezone. "Slabo smo startali v prvenstvo, nekaj po naši krivdi, na nekatere stvari pa nismo mogli vplivati. Mislim, da je bila za nas ključna tekma v Ligi prvakov z Manchestrom Cityjem, kjer smo si dokazali, da če si neke stvari res želimo in smo pripravljeni za to delati, bo naša kakovost vedno našla pot, da izplava na površje. Kljub slabemu začetku še nismo obupali nad nobenim tekmovanjem. Želimo osvojiti tako La Ligo kot kraljevi pokal in Ligo prvakov," je zaključil Mou.

Komentarjev 1
  • bober123 17:27 16.oktober 2012.

    Spoštovani! Vaš komentar smo izbrisali, ker kršite Kodeks komentiranja. Uredništvo Žurnal24