Šport > Nogomet
54 ogledov

Remi Dinama, zmaga Verbiča, šov Kuna

Stefan Lainer Petar Stojanović Dinamo Zagreb Salzburg EPA
Odigranih je bilo prvih pet tekem v play-ofuu za Ligo prvakov.

V torek zvečer je bilo na sporedu pet prvih tekem 4. predkroga za Ligo prvakov, tudi s slovensko udeležbo. Ostalih pet parov bo prve tekme odigralo v sredo zvečer.

V Zagrebu je Petar Stojanović za Dinamo odigral vso tekmo ob remiju z avstrijskim prvakom Salzburgom (1:1). Gostje so povedli z zadetkom Valentina Lazara v 59. minuti, napadalec je zabil z glavo. Četrt ure pred koncem je enajstmetrovko za Dinamo izsilil Ante Čorić, realiziral pa Marko Rog in zagotovil vročo povratno tekmo.

Benjamin Verbič je s Københavnom doma pričakal ciprski APOEL in prišel do minimalne zmage (1:0). Edini gol je ob koncu prvega polčasa dosegel Andrija Pavlović. Slovenski reprezentant je na zelenici ostal do 88. minute in bil eden najbolj nevarnih, zadel je tudi okvir vrat.

Neverjeten večer za Agüera

Manchester City je na gostovanju pri bukareštanski Steaui prišel do pričakovane zmage (0:5), čeprav je bilo pričakovati večji odpor gostiteljev. Že v prvem polčasu so Angleži zabili dva gola prek Davida Silve in Sergia "Kuna" Agüera, slednji je ob tem zapravil kar dve enajstmetrovki! V drugem polčasu se je Argentinec odkupil z dvema zadetkoma, enega je dodal še Nolito.

Z nogo in pol je v skupinskem delu Lige prvakov tudi Borussia Mönchengladbach, ta je v Bernu ugnala Young Boys (1:3). Bolj izenačeno je bilo v Amsterdamu, kjer je Ajax remiziral z Rostovom (1:1), tako da bo odločitev o zmagovalcu padla v južni Rusiji.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, play-off (prve tekme):

Dinamo Zagreb - Salzburg 1:1 (0:0)
Rog 76./11m; Lazaro 59.

København - APOEL Nikozija 1:0 (1:0)
Pavlović 43. 

Steaua - Manchester City 0:5 (0:2)
Silva 13., Nolito 49., Agüero 41., 78., 89.
Agüero (Man City) je zgrešil kar dve enajstmetrovki.

Ajax - Rostov 1:1 (1:1)
Klaassen 38.; Noboa 13.

Young Boys - Borussia Mönchengladbach 1:3 (0:1)
Sulejmani 56.; Raffael 11., Hahn 67., Rochat 69./ag

Sreda:
Ludogorec Razgrad - Viktoria Plzeň
Porto - AS Roma
Dundalk - Legia Varšava
Celtic - Hapoel Be'er Sheva
Villarreal - AS Monaco

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.