Šport > Nogomet
12 ogledov

Déjà vu v prvem polčasu

nk olimpija Saša Despot
Nogometaši Olimpije so morali za napredovanje v naslednji krog premagati Trenčin z dvema goloma razlike. Na koncu so bili prekratki za zadetek, skupni rezultat je bil 6:6.

Slovenski državni prvak je proti slovaškemu tekmecu na domači tekmi po pol ure zaostajal z 0:4, do konca tekme pa je uspel zabiti tri zadetke in si tako le priigral nekaj možnosti za napredovanje v tretje kolo kvalifikacij za ligo prvakov. A naloga ni bila lahka, v Žilini so izbranci Rodolfa Vanolija za skupno zmago potrebovali dva zadetka naskoka, ali pa zmago za gol ob rezultatu višjem od 3:4, kar pa je bilo le malo verjetno.

"Prepričan sem, da bomo bistveno bolje krenili v povratni obračun, saj vemo, od kod pretijo največje nevarnosti. V Žilini nas namreč čaka povsem drugačna zgodba, kot je bila tista v Stožicah. Preprosto ne verjamem, da se nam lahko ponovi tako slab uvod v tekmo, obenem pa si želim, da bi se znali ustrezno odzvati na njihovo agresivno igro," je pred ponovnim dvobojem s Trenčinom razmišljal strelec prvega ljubljanskega zadetka na prvi tekmi Etien Velikonja. Napadalec je konec tedna zabil še odločilni gol na prvenstveni tekmi s Celjem.

A tudi tokrat obramba zmajev ni dolgo zdržala. Trenčin je bil od začetka boljši tekmec na zelenici, po kotu v 12. minuti pa so gostitelji povedli. Gostje so žogo odbili na rob kazenskega prostora, sledil je strel Rabiuja Ibrahima, žoga je zadela prečko, v nadaljevanju akcije so Slovaki zatresli še vratnico preko Samuela Kaluja, v tretje pa je okroglo usnje, ki ga Ljubljančani nikakor niso mogli ujeti, le končala za hrbtom Aleksandra Šelige. Po podaji pred gol je zadel Rangelo Janga, ki se je med strelce vpisal že na stadionu v Stožicah.

Obrambi plavali v prazno

V 14. minuti je Denis Klinar streljal mimo domačih vrat, šest minut kasneje pa so Slovaki že vodili z 2:0. Tokrat so Slovaki kot izvajali na levi strani, žoga je prišla do Kaluja, ki se je z lahkoto otresel Darijana Matića, podal pred vrata Olimpije, kjer je žogo v mrežo poslal Matuš Bero.

Na drugi strani je Andraž Kirm lepo podal z leve strani, Blessing Eleke pa je bil za las prekratek v petercu gostiteljev. Slovaki so še naprej grozili, a tudi Olimpija, ki so jo kljub visokemu zaostanku glasno spodbujali Green Dragons, je prišla do lepe priložnosti, ko je v 34. minuti Miha Zajc na desni strani kazenskega prostora domačih našel Etiena Velikonja. Ta je streljal, vratar Igor Šemrinec pa je žogo odbil v kot.

Odlični Kalu se je še enkrat sprehodil mimo nekaj igralcev Olimpije, tokrat na desni strani napada, in strelja z roba šestnajsterca, Šeliga pa je žogo lahko le pospremil s pogledom. Na njegovo srečo je švignila mimo njegove desne vratnice. Nato pa so zadeli tudi Ljubljančani. Po kotu je bil najvišji Dejan Kelhar.

A to še ni bilo vse. Za nekakšen déjà vu s prve tekme sta poskrbela Kirm in Eleke. Slovenski reprezentant je znova sprejel žogo na levi strani in jo poslal v kazenski prostor, kjer je do nje prvi pritekel Nigerijec in jo poslal v mrežo za 2:2. S tem izidom, skupno je bilo 6:5 za Slovake, se je tudi končal prvi polčas.

V 48. minuti je po desni strani pobegnil Eleke, a nato slabo podal pred gol, kjer je na žogo čakal Velikonja. V 59. minuti si je veliko napako privoščil Šeliga, ki je iz rok izpustil žogo po kotu domačih, vendar so ti žogo v nadaljevanju akcije okroglo usnje poslali preko vrat. Šeligo je nato zaustavil poizkus Jakuba Holúbeka, Martin Šulek pa je streljal mimo gola Olimpije.

Ta si ni uspela pripraviti prave priložnosti do 79. minute, a takrat je v polno zadel Klinar. Kirm je poslal visoko in dolgo podajo na drugo vratnico, kjer je obrambi pobegnil Klinar in zadel za prvo vodstvo Ljubljančanov na tekmi. V tem trenutku so zmaji za napredovanje potrebovali še en zadetek.

Nogometaši Trenčina so v zadnjih minutah precej zavlačevali, sodnik pa je tekmo podaljšal za tri minute. V 93. minuti je do žoge na desni strani kazenskega prostora prišel Velikonja, ki je streljal z voleja, z obrambo se je izkazal Šemrinec, ki je v drugem poizkusu nato le uspel ukrotiti žogo. Slovaki so napredovali zaradi doseženega gola več v gosteh.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 2. predkolo:

Trenčin : Olimpija  2:3 (2:2) /4:3/
Janga 13., Bero 20.; Kelhar 41., Eleke 45., Klinar 79.

/.../ - izid prve tekme

 
Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 06:04 21.julij 2016.

    Zaenkrat me Olimpija še ni prepričala....bojim se, da takša postava ne bo dobra niti za SLO ligohttp://www.publishwall.si/Mike.1968./post/215938/olimpija-in-njene-okrepitve-kavc-analiza-xxv