Šport > Nogomet
278 ogledov

Reprezentanta poskrbela za novo športno dvorano

boštjan cesar
Ljubljana ima od danes novo športno pridobitev.

Nogometna reprezentanta Bojan Jokić in Boštjan Cesar sta ob sodelovanju z Mestno občino Ljubljana v Štepanjskem naselju postavila športno dvorano Baza, ki bo v bližnji prihodnosti neposredno povezana tudi z evropskim prvenstvom v dvoranskem nogometu.

Kot sta na današnjem odprtju dejala dva od treh pobudnikov in solastnikov družbe Trigemini, ki je projekt uresničila v javno-zasebnem partnerstvu skupaj z Mestno občino Ljubljana, reprezentanta Jokić in Cesar, je namen takšnega športnega centra omogočanje športnih aktivnosti čim več uporabnikom in ustvariti nekaj pozitivnega za skupnost.

"Zahvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali k nastanku tega projekta. Baza je na nek način zahvala skupnosti, želimo ustvariti enake možnosti za naslednje generacije. Zahvala gre tudi MOL in županu Zoranu Jankoviću. Naša vizija je, da ta center postane središče, kjer bodo mladi naredili prve korake, na voljo pa bo tudi profesionalnim športnikom. Želimo, da Baza postane kraj, kjer lahko vsak najde nekaj zase," je na odprtju dvorane dejal Cesar.

Drugi reprezentant v projektu Jokić pa ga je dopolnil: "Poleg nogometa, odbojke in košarke bo Baza ponujala še več. Ponujala bo možnost vadbe za najmlajše brez pritiskov in zahtev, možnost nogometne šole, za mlade športnike pa sodoben vadbeni center. Organizirali bomo lige in tekmovanja, prepričan sem, da bo v bogati ponudbi vsak našel nekaj zase."

Bojan Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Med povabljenci na odprtju je bil tudi župan Zoran Janković, ki so se mu glavni akterji, poleg obeh reprezentantov še poslovnež Saša Abrić, zahvalili za sodelovanje. Kot je poudaril Janković, je pomembno, da športniki pri vlaganjih ostajajo v svojem poklicu. "Smisel je, da se nogomet vrača tja, kjer se je začel. Lahko je biti župan v mestu, če imaš ob sebi takšno ekipo," je dejal.

Ob vseh aktivnostih, ki jih bo novi športni objekt ponujal v prihodnosti, pa bo v kratkem povezan tudi s prihajajočim Eurom 2018, evropskim prvenstvom v dvoranskem nogometu.

Baza bo namreč uradna dvorana za trening med EP. Kot je pojasnil direktor Eura 2018 Aleks Štolfa, je to objekt, ki bo najbolj obremenjen med EP. "Objekt bo glavna dvorana za trening. Imamo še dve manjši, tale pa je glavna in bo vseskozi zasedena s treningi reprezentanc. Ko smo začeli delati naš projekt, še nismo vedeli za to dvorano. Potem smo slišali, da reprezentanta gradita to dvorano, in smo se povezali," je opisal stično točko med Bazo in Eurom.

 

Težava je bila le ta, da so imeli malo časa oziroma so bili roki zelo tesni. "Morali smo imeti zaupanje v to, da bo dvorana končana. Uefi smo morali dokazovati, kako napreduje in niso bili samo na enem obisku ... ko jo danes gledam, ugotavljam, da je morda celo edina futsal dvorana v Sloveniji. Mislim, da ni strahu za bodočnost, morda bo sploh težko dobiti termin," je še dejal direktor in dodal, da imajo na igrišču v Bazi osnovne črte zarisane za futsal, kar je v podobnih objektih redkost.

Ob slavnostnem odprtju pa je Cesar poskrbel še za lepo dobrodelno gesto. Aniti Ogulin, predsednici ZPM Ljubljana Moste Polje, je izročil ček za 23.000 evrov, ki so jih zbrali slovenski reprezentanti in jih namenili projektu Botrstvo, v okviru katerega skrbijo tudi za mlade športnike iz socialno ogroženih družin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.