Šport > Nogomet
883 ogledov

Rimljani zagrozili Barceloni: Pravico bomo iskali na sodišču!

monchi Epa Športni direktor Rome je razkril podrobnosti prestopa 21-letnega Malcolma.
Italijanski nogometni velikan razmišlja o pravnih ukrepih proti Barceloni.

Španski prvak Barcelona se je v torek okrepil z 21-letnim Malcolmom, brazilskim napadalnim vezistom oziroma krilnim nogometašem, ki se je za 41 milijonov evrov iz Bordeauxa preselil v katalonsko prestolnico.

Dogovor naj bi bil sporen zato, ker je bil Malcolm z eno nogo že član italijanske Rome, ki pa je na koncu ostala praznih rok. Podrobnosti dogajanja pred spornim prestopom napadalnega vezista je razkril Monchi, športni direktor rimskega kluba.

barcelona trening Okrepitev Šport Barcelona za 21-letnika odštela 41 milijonov evrov

Po Monchijevih besedah je bil prestop Malcolma v Romo dogovorjen, urejene so bile vse podrobnosti, manjkala sta samo še podpis in uradna potrditev. Stvari so se nato nepričavano zapletle, saj se je v zgodbo vmešala Barcelona in 21-letnika zvabila na Camp Nou.

Romini pravniki zdaj preučujejo možnosti, ali bi bilo pravico smiselno iskati na sodišču.

malcolm | Avtor: Epa Epa

"V klubu analiziramo naše možnosti in poskušamo ugotoviti, če je bilo to sploh legalno. Drži, da nismo ničesar podpisali, a izmenjali smo si veliko sporočil z agenti in predsednikom, katera moramo zdaj temeljito pregledati," je pojasnil Monchi in dodal, da so podrobnosti dogovora uskladili v ponedeljek.

"Bili smo povsem mirni!"

"Ob petih popoldne smo dosegli dogovor z agentom, nogometašem in Bordeauxom. Pogajanja so bila zaključena in imeli smo zeleno luč, da nogometaša pripeljemo v Rim na zdravniški pregled. Ob devetih zjutraj je imel rezerviran let, dve uri kasneje naj bi prispel v Rim. Bili smo povsem mirni," je pojasnil športni direktor.

Zgodba je nato dobila nepričakovan preobrat. "Pol ure po dogovoru z Bordeauxom me je poklical njihov predsednik Stephane Martin in mi povedal, da o nogometašu krožijo številne govorice, zato bi bi bilo najbolje, da uradno potrdimo njegov prestop. Zgodba je bila zaključena, kakšno uro kasneje pa so se pojavile govorice o zanimanju Barcelone. Vedeli smo, da obstaja zanimanje drugih klubov in da je Barcelona med njimi. Prav zaradi tega smo tudi pohiteli z dogovorom. Zelo me je presenetilo, ko me je poklical nogometašev agent in pojasnil, da mu Bordeaux ne pusti v Rim," je dodal Monchi.

"Po sestanku me je zelo presenetilo, saj sta Bordeaux in agent zahtevala še več denarja. Pojasnili so nam, da Barcelona ne popušča. Njihovo zahtevo sem zavrnil, saj se ne želimo vpletati v dražbo. Tako pač nismo mogli nadaljevati. Včeraj smo na željo predsednika umaknili našo ponudbo."

Monchi

Predstavniki francoskega kluba so Rimljanom sporočili, da je Barça posredovala boljšo ponudbo, ki jo mora Roma preseči, če želi nadaljevati pogajanja. Monchi se je posvetoval s predsednikom Jamesom Pallotto in z njegovim dovoljenjem pristal na zahteve Bordeauxa. Roma je formalno obljubila, da bo plačala več denarja od Barcelone, iz Bordeauxa pa je dobila navodilo za pripravo uradne ponudbe.

"Ob 11. uri smo predstavili uradni dokument. Agent in predsednik sta nam zagotovila, da so vse podrobnosti urejene. Dogovorili smo se o izmenjavi dokumentov, nogometaš pa naj bi v torek zvečer odpotoval v Rim. Zjutraj sem se pogovarjal z agentom Fernandom Garcio, ki se je sestal z Bordeauxom in mi zagotovil, da je vse pripravljeno za prestop," je razkril Monchi. 

A sledil je nov šok. "Po sestanku me je zelo presenetilo, saj sta Bordeaux in agent zahtevala še več denarja. Pojasnili so nam, da Barcelona ne popušča. Njihovo zahtevo sem zavrnil, saj se ne želimo vpletati v dražbo. Tako pač nismo mogli nadaljevati. Včeraj smo na željo predsednika umaknili našo ponudbo. Tako se je vse skupaj končalo," je sklenil Monchi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice